In shop: Han Hoogerbrugge – Sweet Zombie

Eens de aardbeientijd voorbij en dan beginnen aan de vetplek: Het is een hoofdstuk of een zin uit een boek van Jerome Verkercke. Zo zit dat in mijn hoofd. Google biedt geen uitkomst; niet op het citaat, niet op de (vermeende) boektitel (“Het leven geeft niks terug”) en niet op de auteur. Ik heb die zin eerder gebruikt als titel van een werk van eigen hand: ook al niet terug te vinden.

Nieuw werk van Han Hoogerbrugge niet luisterende naar die titel: Sweet Zombie.

Het is weird, het is grof, het is eigenzinnig. Niet dat het nergens op lijkt. Het lijkt enorm. Maar met een hoog WTF-gehalte. Killer aardbei meets horrorclown? Staat fantastisch op zichzelf.

Ceramics, red glaze, ± 17 x 17 x 21 cm.

advertentie(s)

shop.trendbeheer.com/product/han-hoogerbrugge-sweet-zombie

(En pak het boek er even bij of blader door de PDF: bladzijde 69 – daar staat de 3D render van Sorry. Work in Progress.)

Update:
Die vermeende titel Eens de aardbeientijd voorbij en dan beginnen aan de vetplek van het hoofdstuk, van een eigen werk, alsook de auteur, de titel van het boek: allemaal geconfabuleerd. Eens thuis heb ik de bron hervonden.

De auteur is Jeroom Verten, niet Jerome Verkercke. Het boek heet Wat doen we met de liefde? en dus niet Het leven geeft niets terug. Er is geen hoofdstuk met die titel. En toch wist ik zeker dat die zinsnede uit dat boek kwam.

Het is een papieren boek. Control+F werkt daar niet. De hoofdstuktitels waren snel doorgenomen. Maar dan. Ik moest met eigen ogen de pagina’s scannen. Het hele boek lezen – maar dat is ook weer zoiets. En toch – apenrap gevonden. Bladzijde

Deel één:
“[…] verplichtend is zulks niet en eens de aardbeientijd voorbij […]”

Deel twee:
“Twee maten voor niet en beginnen aan de vetplek!”

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*