Gyz La Rivière, Home Video

Gyz La Rivière, Home Video

In de jaren 80 en 90 ging je voor je thuisopdebankfilm naar de videotheek op de hoek. Daar kon je dan kiezen uit krap duizend titels. Toen vanaf 2000 de illegale download en daarna Netflix (ooit begonnen als dvd verhuur per post) echt goed op stoom kwamen was het rond 2010 toch wel over een uit voor uw lokale videoboer. Meesterverteller Gyz La Rivière verzamelde onder andere foto’s van meer dan 135 videotheken in Rotterdam-Rijnmond en maakte er een kloek boek van.

De boekpresentatie is 4 september aanstaande tijdens zijn solo met de gelijknamige titel bij Joey Ramone.

Nu alvast in het voren bestellen kan natuurlijk ook, rechtstreeks bij de uitgever à € 37,95. Dan ploft ie t.z.t. automatisch in uw brievenbus: Nai010.com/nl/publicaties/home-video/245961

“Dit machtig geïllustreerde boek is een ode aan het vervlogen VHS-tijdperk en een lofzang op de videotheek als sociaal instituut in de buurt. Een rol die in ons huidige on-demand tijdperk nagenoeg is weggevallen.”

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*