Daan Samson – Welvaartsbiotoop bij Boijmans in de tuin

    Foto’s Daan Samson van Matthijs Immink

Tijdelijk in de tuin van het Boijmans. Op de achtergrond straalt de opslag annex kantoorruimte Het Depot. Het museum, daar gaan ze eerdaags aan beginnen met plannen voor verbouwen. Een visie uitwerken. Asbest eruit kruien. Lekker ontwerpen. Grote trap of toch roltrap? Financiering regelen. Hoe zal Boijmans erbij staan in 2031?

Daan Samson mag een weekend spullen stallen in de tuin.

“Kan de hedendaagse mens het ongerepte paradijs nog weten te waarderen zonder omringd te zijn door allerhande welvaartsproducten? Beeldend kunstenaar Daan Samson toont in het weekend van 10-11-12 september een ‘welvaartsbiotoop’ gebaseerd op flora uit Centraal-Amerika in de tuin van Museum Boijmans Van Beuningen.”

Vreemd dat ik niets over Samson lees bij Boijmans. Een illegale actie zal het niet zijn.

In ieder geval: stoelen, lampen, een fiets, een uit de kluiten gewassen BBQ – “een tropisch eldorado. Deze mini-biotoop bestaat niet alleen uit flora uit natuurgebieden in Centraal-Amerika, er zijn ook awards-winnende designvoorwerpen te zien.” Daan Samson zoals we hem kennen. nog tot zondag 12 september.

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*