The Great Wave Off Kanagawa, Hokusai uitgelegd

“It’s also true, however, that The Great Wave would not have existed without a foreign invasion. Prussian blue, the first stable blue pigment, accidentally invented around 1705 in Berlin, arrived in the ports of Nagasaki on Dutch and Chinese ships in the 1820s. Prussian Blue would start a new artistic movement in Japan, aizuri-e, woodcuts printed in bright, vivid blues.”

Openculture.com/2021/05/the-great-wave-off-kanagawa-by-hokusai-an-introduction.html

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*