Ingi Sten en Uma Sten @ Readytex, Paramaribo

Uit persbericht Ingi Sten: “[…] Het is een groepsexpositie waarin Kurt Nahar de inheemsen eert en hen middels de creativiteit van beeldende kunstenaars van uiteenlopende afkomst en achtergronden, een platform biedt en een stem geeft. Een stem waar in het verleden en in het heden, helaas te weinig naar geluisterd is en wordt. […]”

Twee boeiende videoverslagen weer van Kevin Headley over de tentoonstellingen Ingi Sten en Uma Sten bij Readytex Art Gallery. Niet bepaald naast de deur, dan zijn deze korte video’s toch wel heel erg handig en gastcurator van dienst Kurt Nahar legt haarfijn uit.

Readytexartgallery.com

Uit persbericht Uma Sten: “[…] de schijnwerpers op het werk van vrouwelijke kunstenaars van verschillende generaties, verschillende culturele achtergronden en verschillende relaties ten opzichte van Nederland en Suriname, maar opvallend allemaal met een migratie-achtergrond. […]”

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*