Hoogtij #72

Hoogtij #72

Met dank aan het koude weer van afgelopen vrijdag was het niet een heel drukke Hoogtij editie maar zoals altijd wel weer een heel boeiende. Als bezoeker wandel en/of fiets je in drie à vier uur toch een heel fijne staalkaart Den Haag bij elkaar. Zelf begon ik traditiegetrouw, want om de hoek van Hollands Spoor, bij Dürst Britt & Mayhew.

Hoogtij.net

Hoogtij #72

In de voorruimte een solo van Marwan Bassiouni met foto’s uit de serie New British Views waarin interieurs van islamitische gebedsruimtes uitkijken op het laandschap van alledag. Het prestigieuze New Yorker magazine schreef begin deze maand een uitgebreid artikel over Bassiouni’s leven en werk.

Hoogtij #72

Achter deze deur misschien wel de meest radicale galerietentoonstelling van het moment. Gedurende het hele galerieseizoen, september 2022 t/m juli 2023, zet Alexandre Lavet de opslag in het zonnetje. Hoewel… Hij heeft de stockruimte de galerie in getrokken, afgesloten van daglicht, een extra wand geplaatst en alleen toegankelijk gemaakt via bovenstaande deur. Met een in brons afgegoten replica van zijn eigen deurklink. Het is meteen ook het enige kunstwerk in de tentoonstelling dat je aan mag raken.

Hoogtij #72

Achter de deur een collectie kunstwerken in pauzestand. Alsof ze een dutje doen tot ze worden opgehaald voor een tentoonstelling, beurs of verkoop.

Hoogtij #72

Onder begeleleiding en met een zaklampje in de hand mag u een kijkje nemen. Galeriehouder Alexander Mayhew blijkt een smakelijk verteller over de werken in ruste maar ook over de subtiele toevoegingen die Lavet als een soort van easter eggs her en der in de ruimte plaatste.

Hoogtij #72

Zoals een zakje lunch

Hoogtij #72

of deze jeugdheld die stiekem een dutje staat te doen.

Hoogtij #72

Hoogtij #72

Ook mooi dit stapeltje houten paperbacks.

Hoogtij #72

Door richting Maldoror Galerie voor een raampresentatie van Mischa Stig en Daniel Dmyszewicz.

Hoogtij #72

Om de hoek viert The Balcony haar vijfjarig bestaan met alweer de zevende tentoonstelling op de huidige locatie. Het kunstenaarsinitiatief van Valentino Russo en Arthur Cordier weet met bescheiden middelen een opmerkelijke programmering neer te zetten. Dwars door de generaties heen, lokaal-(inter)nationaal en met soms opmerkelijk bekende namen zoals nu Marcel Broodthaers en onlangs nog Liam Gillick.

Hoogtij #72

Marcel Broodthaers

Hoogtij #72

Superstrak getekende tandenborstels van Aline Bouvy.

Hoogtij #72

Mural in beton en potlood, Louis Randaxhe.

Hoogtij #72

En mocht u de oorlogskas van The Balcony willen spekken, sinds kort hebben ze een aantal edities uitgebracht. (Nog?) geen webshop dus u zult ouderwets analoog langs moeten gaan.

Hoogtij #72

Valentino Russo en Arthur Cordier heten welkom, danken alle hulp en vertellen kort iets over drijfveren en geschiedenis van The Balcony.

Hoogtij #72

Al wat langer actief is 1646 en elke keer weer pakken ze uit met een grote solo van een gastkunstenaar. Bij binnenkomst fraai uitgelichte schilderijen van – Paul DD Smith met een bijna lenticulaire uitstraling.

Hoogtij #72

Verderop in het pand twee bijzondere installaties.

Hoogtij #72

T/m 2 april a.s.

1646.nl/nl/programma/paul-dd-smith/

Hoogtij #72

Op naar Billytown, de rijkdom aan kunstenaarsinitiatieven in Den Haag is ongekend, voor werk van Meta Drčar, Katherina Heil en Jiajia Qi.

Hoogtij #72

Meta Drčar

Hoogtij #72

Katherina Heil

Hoogtij #72

Meta Drčar

Hoogtij #72

Katherina Heil

Hoogtij #72

Jiajia Qi

Hoogtij #72

T/m 8 april a.s.

Billytown.org

Hoogtij #72

Bij Grafische Werkplaats All you can print. Neerslag van de werkplaats als proeftuin voor de ideeën van Hgtomi Rosa, het kunstenaarscollectief van Yukari Nakamichi, Laura Snijders, Bence Orsós, Daniele Formica, Alex Webber, Jan Dirk Adams en Constantijn Scholten.

Hoogtij #72

Geen idee van wie precies wat maar energiek is het zeker.

Hoogtij #72

Hoogtij #72

Hoogtij #72

Hoogtij #72

Hoogtij #72

T/m 15 mei a.s.

Grafischewerkplaats.nl/category/nieuws/exposities/

Hoogtij #72

Peinture Fraîche (t/m 16 april a.s.), groepstentoonstelling in de nieuwe ruimte van Maurits van der Laar. Voorheen Parts Project.

Hoogtij #72

Andrea Freckmann

Hoogtij #72

Tobias Lengkeek

Hoogtij #72

Hoogtij #72

Ronald Versloot

Hoogtij #72

Lotte van Lieshout

Hoogtij #72

T/m 16 april a.s.

Mauritsvandelaar.nl/peinture-fraiche/

Hoogtij #72

Bij Quartair een videoshow

Hoogtij #72

met werk van Gerco de Ruijter

Hoogtij #72

en Thom Vink. Was u er niet dan heeft u het gemist.

Qartair.nl/weird-angles/

Hoogtij #72

Vlak voor sluitingstijd door naar Stroom voor Positions: Elsewheres met werk van Andrius Arutiunian (audio/video links), Louis Braddock Clarke en Zuza Zgierska, Iliada Charalambous (blokken rechtsvoor), Anastastija (Nastija) Kiake en Narges Mohammadi (koffiekop rechtsachter).

Hoogtij #72

Anastastija (Nastija) Kiake

T/m 2 juli a.s.

Stroom.nl/activiteiten/tentoonstelling.php?t_id=3694279

Hoogtij #72

Laatste stop van de avond was The Grey Space waar HipSick alles uit de kast trok voor een oldschool PlanetArt vibe: rookmachines, stroboscoop en videonoise.

Hoogtij #72

Hoogtij #72

Hoogtij #72

Tien van de eenentwintig locaties, geen slechte score. 26 mei mag u weer.

Hoogtij.net

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*