Long Canvas Performance “CIRGUS”

Roel van der Linden & Julius Reichel: Galerie Luxfer in La Chapelle Saint-Julien, Petit-Quevilly (FR)

Na een reis van 1350 lichtjaren in een zilver schip kwamen twee aliens met hun kapitein in een 870 jaar oude kapel aan, gewapend met vijf rollen canvas, een berg verf en kwasten. Nadat ze een tijdje rond hadden gekeken rolden ze de doeken uit, opende ze een blik verf en gingen ze aan de slag. Vier dagen later was het heiligdom gedompeld in vormen en kleur waarin sommige bezoekers gedichten en voorspellingen konden lezen terwijl het beeld voor anderen onleesbaar bleef. Nadat de aliens de bezoekers een uur de gelegenheid hadden gegeven hun werk te bekijken, pakten ze het circus in en vertrokken met de noorderzon. Het enige bewijs van hun aanwezigheid was een lege fles cider.

Inmiddels zijn ze vertrokken naar Berlijn, daar wordt de performance in het Tschechisches Zentrum Berlin voortgezet; samen met David Krňanský, Elena Katz en Roman Liška. Opening: donderdag 8 juni, vanaf 18:00 uur in het Goethe instituut Berlijn (waar het Tsjechische centrum gevestigd is).

1&2 september ook in Nijmegen met Singular Art en een paar topkunstenaars.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*