Zoötroop Han Hoogerbrugge @ De Zoete Inval, atelier Jeroen Bosch Het Wilde Weten.

Nu nog in de opbouw [klaar, Red.], aanstonds vrijdag 9 juni 20:00 uur inkom vrij en feestelijke onthulling van een nieuwe zoötroop van de hand van Han Hoogerbrugge in De Zoete Inval, het atelier van Jeroen Bosch in Het Wilde Weten, Robertfruinstraat 35 Rotterdam. Wees welkom!

Maar wat is een zoötroop? Plat gezegd een 3D plaatjesmachine. Een in dit geval in porselein gebakken sequentie van afbeeldingen draait rond op een schijf en wordt van binnenuit stroboscopisch verlicht. Eens snelheid van draaien en knippering van licht keurig op elkaar afgestemd zien oog en hoofd animatie in plaats van dolle caroussel. Eerlijk geanimeerd digitaal en dan in delen 3D-geprint, gegoten, gebakken en gemonteerd. Klinkt reuze eenvoudig toch?

Must see het eindresultaat van jaren(!) noeste arbeid en bezie vooral ook onderstaande een-twee-drie van the making of zodat u het voortaan ook zelf kan.

 
Stap 1: Maak een mal. Vul hem met witte porseleinpap.

 
Stap 2: Laat de pap lopen. 12 minuten drogen. Draai de mal om en demonteer hem.

 
Stap 3: In de oven en […]

(Op marktplaats ermede. Zo goed als nieuw. Altijd bij een oud omatje in de garage gestaan. Kleine haarscheurtjes zijn als marginale gebruikssporen. Een kniesoor die er op let.)

Punk meets ambacht. Han Hoogerbrugge is volledig do it yourself man. Doen is maken. De weg van de uitvoering is hard, lang en weerbarstig.

Ook in de presentatie getiteld No Fun No Future drie hard gebakken objecten die het net niet haalden alsmede digitalia die rondjes draaien in hun eigen perfectie.

Inkom vrij vanaf 20:00 uur. Hoe donkerder hoe beter – we kunnen niet wachten op een volledige zonsverduistering. Tot vanavond, neemt uw goede zonnige humeur mede. Wij hebben bier, wijn, fris en verse zoötroop.

Meer zie:
jeroenbosch.com/2023/05/08/de-zoete-inval-7-han-hoogerbrugge

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*