Droogtijd @ HAL Archief

De foto’s doen geen recht aan de mooie evenwichtige tentoonstelling van Aletta de Jong en Laurien Dumbar. Wat opvalt van de werken in de ruimte en de tekeningen op de ruiten is de kruisbestuiving onderling en de schijnbaar natuurlijke samenhang met architectonische details, de radiatoren, de raampartijen.

Bovenstaand Aletta de Jong met een werk met planten, lichtbak, geel plaksel op het raam, krijt op het raam, whatever een hele fraaie sculpturale installatie. (En de geinige ijsbeer die naar binnen koekeloert hoort er niet bij. Die is een passant in de beeldentuin, ook open voor publiek, maar niets van doen hebbende met de beeldende vreugd Droogtijd binnen.)

Eén video is op locatie gemaakt, een kalktekening in motion, samenwerking tussen Aletta de Jong en Laurien Dumbar. Waar Laurien Dumbar met klei tekent maar alleen fotografie toont is deze video voortdurend in beweging.

Antje Peters out of the box.

Laurien Dumbar

Normaliter niet gelijst maar vrij gehangen. Wonderschone (foto van) collage.

Droogtijd (groupshow)
Het Archief, Rotterdam, NL
Opening Friday February 2, 2024
3 t/m 25 February 2024

En dan daarboven, één verdieping hoger Herman Lamers zelf met een grote neon installatie. Of zoals hij zelf zegt:

“Ik ben heel trots op de installatie ‘Balawatsch in Vitro’ met werk van Christine Saalfeld ( Video’s) Merijn Haenen Neonwerken en mijn neonrasters op de 1e etage in het Archief Robert Fruinstraat 52”

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*