Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Een van de dingen waar ik me op verheugd heb is het nieuwe (t)huis en studio van Remy Jungerman te bezoeken. Olivebridge in Ulster County “upstate” New York is niet echt in de buurt van een treinstation (het dichtstbijzijnde station is 45 minuten) maar gelukkig zijn er anderen (met auto) die ook op studiobezoek willen dus ik kan gaan.

Blijft toch bijzonder als je over een van de bruggen de stad uit rijd ben je echt ergens anders, de snelweg gaat door een glooiend landschap groen, groener, groenst. Na een koffie en plasstop gaan we de snelweg af de Catskills (Appalachian) bergen in. We doen de “scenic” achtbaan route, heen en weer, op en neer, door meer groen, hier en daar houten huizen in verschillende kleuren met “wrapped around porches”, en de typische boerderijen met rode schuren en silo’s.

Drie uurtjes later (verkeer op de weg, afslag gemist en meer van die dingen…) komen we aan. Remy en hond -een vriend adviseerde dat je hier toch wel echt “a gun” moet hebben, Remy bedacht laat ik maar met een hond beginnen- staan al op ons te wachten. Als altijd de goede gastheer staat de koffie te pruttelen en de lunch gereed om onze tanden in te zetten en de rommelende buiken tot zwijgen te brengen! Na een rondleiding door het huis gaan we naar de studio waar hij uitleg geeft over zijn werkproces, en nieuwe technieken en materialen waarmee hij experimenteert op het moment.

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Voor we richting huis gaan, rijden we nog naar het Ashokan Reservoir een van de reservoirs met het drinkwater voor New York City. Het is gaan regenen dus echt rond lopen wordt het niet, maar de lage mist door de regen in de bergen rond het reservoir maakt het uitzicht alleen maar sprookjesachtiger.

Het (nieuwe) atelier van Remy Jungerman

Benieuwd geworden naar (nieuw) werk van Remy?

Verwacht September 2024: Solo tentoonstelling
Ron Mandos, Prinsengracht 282, 1016 HJ Amsterdam

About Sasha Dees 353 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*