Boros Foundation

Bezoektip voor eenieder in Berlijn, Der Bunker. In 2003 door Christian Boros gekocht met als doel het tonen van zijn kunstcollectie en het bouwen van een penthouse op het dak.

Groot is goed en veel is lekker maar ook een beetje saai en voorspelbaar. In de openingstentoonstelling (sinds 2008) veel Olafur Eliasson (vorig jaar ook uitgebreid aan bod in Berlijn) en Anselm Reyle (= het alternatieve circuit + Gagosion). Maar de locatie (wauw!) en de bevlogen tourguides maken alles meer dan goed. Fotograferen is verboden maar aan het eind van de tour krijgt u wel de inlog om de collectie online te bekijken.

Voor publiek geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Wel even reserveren want per tour is slechts plaats voor 12 mensen.

Sammlung-boros.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *