Gij zult niet doden

Chris Ripken 1 2 november 2004 schildert Chris Ripken gij zult niet doden op de muur van zijn atelier.
2 Ophef en vertier: het Gij zult niet wordt als opruiend uitgelegd. Opstelten laat de boel verwijderen. Cineac Noord is erbij.
3 Opstelten biedt excuses aan.
4 De gemeente kent Chris Ripken 15 duizend euro toe om een nieuw kunstwerk te maken.

“Ik had het geld in mijn zak kunnen steken, of een knikker neerleggen of zoiets. Maar ik heb er echt voor gewerkt. […] Ik ga me richten op decadente, vrije uitspattingen. Ik ga desnoods wel vrouwenfiguren maken ofzo.”

volkskrant.nl/binnenland/1130825059756.html

Gesprek met Chris Ripken een jaar later. noord.kw.nl/nieuwsbrief/02112005

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Ik snap niet dat die man 15000 euro schadevertgoeding krijgt voior het simpele gij zult niet doden ongeluk. Hij mag in zijn handen knijpen van geluk. Chris Ripken heeft nog nooit iets behoorlijks gemaakt zoek het internet maar na.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*