Sneak Preview Lantaren-Venster: Marie-Antoinette

Marie-Antoinette, Sofia Coppola, 2006

IMDB zegt het ook: een historisch Lost in Translation. Oostenrijkse prinses Antonia verandert in Franse koningin Marie-Antoinette, en moet alle vormelijkheden van het Franse hof leren. En dan breekt een periode van vrijheid aan die Sofia Coppola parallel wil laten zijn met haar eigen jeugd; daar lijkt de soundtrack vol met New Wave wel op te duiden (Sofia is zelf van 1970). Het einde van het verhaal wordt schematisch afgehandeld; het geschetste leven van deze keizerin krijgt wat onechts. Kirsten Dunst speelt alsof op deze set The Virgin Suicides deel 2 werd gefilmd. Meer curieuze cast: Rip Torn ziet er immers altijd uit alsof ie in The Larry Sanders Show speelt. En bij Steve Coogan denken we aan The Alan Partridge Show. Saaiig, maar wel vol met keurig verzorgde scènes.

imdb.com/title/tt0422720/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*