Sneak Preview Lantaren-Venster: Il Caimano

Il Caimano, Nanni Moretti, 2006

Regisseur zit in een artistieke, financiele, en huwelijkscrisis, en torst dat de hele film mee. Z’n niet te behappen drol betreft het script ‘Il Caimano’, wat inderdaad over Berlusconi gaat, en dus ook niemand mee wil financieren, want ‘iedereen weet wat Berlusconi heeft uitgehaald’ (dus daar zit geen film in). Mensen die 8 1/2 van Fellini hebben gezien, zien wat Moretti probeert. En dat in de tijd van Fellini Berlusconi niet bestond en dat Fellini het daarom een stuk makkelijker had in het visueel verwoorden van gekte. Echter, wordt er veelteveel realistisch ingezoomd op de echte scheidingsperikelen van de hoofdpersoon. Misschien heeft deze film zijn functie al gehad: hij ging in Italie 6 weken voor de verkiezingen in premiere. Met een paar mooie scènes, waar óf een echte óf een nep-Berlusconi in figureert.

www.imdb.com/title/tt0429727/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*