About Marc Bijl 301 Articles
Post-internet-punker

12 Comments

 1. …zoiets inderdaad.

  Ist niet interessant als “de kunst” eens grenzen gaat aangeven in plaats van “ze op te zoeken”…net een stapje anders als Andre en Jan Peter, iets inspirerender wellicht, maar toch. Bij het aanschouwen van zo veel functioneel naakt, anti autoritaire poppenkast en andere rebelse uitspattingen binnen de lijntjes stelt een klein stemmetje in mijn voorste hersenkwab toch die vraag…

  ach ja. Ik ben maar een leek natuurlijk. Het kan ook zijn dat ik er gewoon niets van begrijp.

 2. Erosie, mooi gedacht, maar een kunstbeurs is natuurlijk bovenal ook beurs: een handelsplek. (Deze doorsnede van MB is er maar één – je zag ook andere hier.)

  Ik denk niet dat een artfair de plek is waar grenzen worden gesteld of opgezocht. Het is een beetje als de top 40 – opmerkelijke deuntjes vinden hun bron vaak elders.

  “De kunst” bestaat alleen als theoretisch concept: individuen maken afzonderlijke werken. De vraag naar betekenis is in deze de wezenlijke.

  In het verlengde hiervan – u maakt toch dingen? – staat het u geheel vrij om grenzen aan te geven, anders dan ze op te zoeken.

  Een anoniem totaalconcept als ‘de kunst’ adresseren klinkt wel maar gaat nergens over: kunst kan nl ook amuseren, vermaken, diverteren, boven de nieuwe bank hangen etc en het kan nog goede kunst zijn ook.

 3. Dank U JB, mooi verhelderd ; )

  Tis natuurlijk niet per sé gerelateerd aan kunstbeurzen of kunst in het algemeen…zoals je al zegt is dat onfunctioneel algemeen.

  Het was meer een losse gedachtenflodder, om het zo maar te noemen, na het aanschhouwen van zoveel door U geselecteerd (on-) functioneel naakt, en ander stout kunstbeursgeweld.
  Gisteren toevallig NOVA gezien? De rechter is eruit…het echte striptease-naakt is ook kunst! De eigenaar van de Casa Rosso was er erg mee in zijn nopjes.

  http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=artikelen.details&achtergrond_id=9263

 4. Ik voel doch enige vervalsing hier, de tekeningen van Markus Vater werden niet deze op Art Rotterdam 2007 getoond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*