Lars-Erik Fisk

Lars-Erik Fisk

Volkswagen Ball (Link) (Via iedereen)

Lars-Erik Fisk

Street Ball 1996 (Link)

Lars-Erik Fisk

UPS Ball 1996 (Link)

De kracht van internet: iemand schrijft dat ‘zijn vriend’ Billy F Gibson van ZZ top een kunstenaar is, de maker van de volkswagenbal en Jan en alleman neemt dat over. “Recently he sent me pictures of one of his latest rolling art creations, which he calls a Bus Ball.”

advertentie(s)

De kunstenaar in kwestie is Lars-Erik Fisk.

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

 1. He! Ik neem ook maar over wat andere mensen uitbraken. Als ik had willen factchecken, was ik wel journalist geworden.

 2. Tis geen beschuldiging Bob. Factchecken, zou ik ook niet doen.

  Tis een kek plaatje en op zeker moment zie je dat kekke plaatje overal opduiken. Men neemt immers graag van elkaar over met of zonder via.

  Fascinerender vind ik: die VW ball is gemaakt door Fisk en niet door Gibson. En nu staat 100.000 keer op internet: ZZ top maakt autokunst.

 3. Gewoon een variatie op de rondzingende funny pic, je ziet het voortdurend, iemand pikt iets op, het belandt bij boingboing, schlug en topgear en vervolgens staat het overal. De ronde VW bus is een sterk beeld – had an sich ook kunnen rondzingen – maar krijgt door de vreemde bron onverwachte meerwaarde: Voorwaar ik zeg u: ZZtop is aan het kleien geslagen! – en wie kent die bebaarde stoflappen met hotrods en legs nu niet.

  Fascinerend dat originele corky coker tire blog postje. Je zult zien dat de heer ZZ Gibson hem daadwerkelijk dolde met ‘kijk es wat ik nu weder gewrocht heb man’. Maar mooier nog zou zijn als corky alles heeft geconfabuleerd. Dat ZZ Gibson hem niet eens niet kent.

  Overigens zie je in de reacties bij de diverse postjes wel her en der correcties opduiken: credits terug naar Fisk. Zelfregulerend vermogen van internet daar waar het mogelijk is te reageren.

  @Jesse Tian: ZZ is ook van otos. Ik dacht slecht lezende eerst dat ZZ het beeld gekocht had.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*