Filezwaaien

Zwaaizwaai

“Wat we sinds de jaren negentig van ontmoetingskunst moeten vinden, is onduidelijk. Tegelijk met deze kunstvorm kwam de postmoderne kunsttheorie in zwang en die vond waarheden, criteria en beoordelingen te subjectief en onoirbaar. Elk oordeel was dubieus. Sociale kunst spon daar garen bij. Vond je het niet ‘mooi’, dan was het sociaal. Werkte het niet, dan was het kunst. Het predikaat ‘sympathiek’, dat in de kunst altijd gold als ‘leuk geprobeerd maar helaas’, kreeg zowaar een positieve lading.”

Sandra Smets over Filezwaaien van Lino Hellings.

smets.web-log.nl/[…]/zwaaien_naar_de.html

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*