About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

 1. Er is heel veel gedaan lang geleden. Heel veel van lang geleden staat niet online. Wat niet online staat kan niet gelinkt worden.

  Wellicht deed de Rotterdams/Schiedamse kunstenaar Diet Wiegman allerlei interessants lang geleden en nog tamelijk veel interessanter ook – ik waag het te betwijfelen – maar a) kunst of wat daarvoor doorgaat is geen wedstrijd en b) doe es een url want http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://wdka.hro.nl/uploads/744.jpg&imgrefurl=http://wdka.hro.nl/index.php%3Fmid%3DWDK_ACTUAL%26iid%3D63%26act%3Doh&h=443&w=332&sz=107&hl=nl&start=1&um=1&tbnid=zPPRncIKND7oWM:&tbnh=127&tbnw=95&prev=/images%3Fq%3DDiet%2BWiegman%26svnum%3D50%26um%3D1%26hl%3Dnl%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN oogt niet tamelijk veel interessanter en is nog verser ook (2005)

  Wellicht zo tamelijk veel interessanter dat de heer Dietman zich eigen een halve eeuw blijft herhalen?

 2. Diet de digi-dodo…
  Tim en Sue doen dit trouwens ook al enige tijd toch?
  toch raakt dit soort schaduw werk ergens een of andere atavistische snaar van kinderlijke verwondering.

 3. Kunst is geen wedstrijd, daar heb je helemaal gelijk in. Wat betreft URL’s… daar ben ik ook niet zo bedreven in. Overigens koester ik een warme sympathie voor digi-dodo’s. Dankzij hen kom je de deur nog eens uit. Het werk van Wiegman zit in allerlei (stokoude) collecties zoals die van Boijmans Van Beuningen.
  En bij nader inzien heb ik misschien wel ongelijk wat betreft de vergelijking……

 4. Naar mijns inziens een zeer reele vergelijking. Kunstkenners weten dat Diet Wiegman zeker een pionier te noemen is op dit gebied. Een van zijn bekende werken is de schaduw van ‘David’ uit 1982. Er is vorig jaar een prachtige documentaire over Wiegman verschenen getiteld ‘Anagram’. (www.dietwiegman.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*