Sneak Preview Lantaren-Venster: Les Témoins

temoins.jpg

Les Témoins, André Téchiné, 2007

Ménage a seize (quarante?), geschoten met juiste kleurenfilters en geacteerd alsof we naar Hoge Hakken Echte Liefde zitten te kijken. Men duikt dus als marmotten met alkander in bed, waarvan de helft de herenliefde betreft. De twinky van het stel loopt de homokanker op, welke in het verhaal geheel onbekend is, want het speelt zich af in 1984. Deze dramatische ontwikkeling wordt op dezelfde lichtvoetige manier behandeld: men blijft er een hoop op los kwebbelen. Frisse film, waarin zowaar een puur geloofwaardig opera-optreden in voorkomt, en ook Emmanuelle Béart ongedwongen Emmanuelle Béart mag zijn. Enkele missers, maar na de dramatisch slechte sneak van vorige week een prettige verademing.

imdb.com/title/tt0487273/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*