Curatorenportretten door Ivonne Zijp

thijm.jpg

Hester Alberdingk Thijn, AKZO Nobel, Nadia Naveau, Smackwater Jack, 2003,210x300x300 cm, polyester, kunstleer, acryl, Het beeld Smackwater Jack van de jonge Belgische kunstenaar Nadia Naveau heeft alles in zich waar wij voorstaan bij de Akzo Nobel Art Foundation:- lef, humor, daadkracht en dynamiek.

aegon.jpg

Corrie van der Veen, AEGON, Stephan Balkenhol, Paar, 1999, ‘Wie is van hout ?’ luidde de titel van het in 1971 verschenen beroemde boek van Jan Foudraine . Balkenhol geeft er een antwoord op

“Curatoren zijn de ridders van de ‘schone kunsten’. […] Door werken te kopen houden zij het kunstenaarsschap in stand. […] Curatoren laten zich door kritiek […] niet meteen van de kaart brengen. Daar zijn ze te slim voor.”

debaak.nl/debaak/kunst/ivonnezijp

debaak.nl/debaak/kunst/curatoren

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*