Zimbabweimar

10764_med_100000B.jpg

Fantasievolle vergezichten bij de zich momenteel ontwikkelende koers van de dollar: kwistig draaiende geldpersen, tassen vol bankbiljetten, een groeiend aantal nullen, banken zonder geld, volksopstanden. De toekomst kan niemand voorspellen, maar het verleden wel: in 1934 heeft de Amerikaanse overheid al een biljet met een royaal aantal nullen uitgebracht. Dat biljet vertegenwoordigde wél een harde waarde:

Of the 42,000 notes printed, there are no notes outstanding. [..] The vast majority of 100K notes have been destroyed.

www.highdenomination.com/Gold_Details.asp

2 Comments

  1. Ref. het verbranden van een miljoen pond door de KLF, 1994:

    “As the burning began Reid said he felt guilt and shock. These feelings, he admitted, quickly turned to boredom. The money took well over an hour to burn as Drummond and Cauty fed £50 notes into the fire. According to Drummond, only about £900,000 of the money was actually burnt, with the remainder flying straight up the chimney.”

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_K_Foundation_burns_a_million_pounds

    Bovenstaande denominatie had de heren vast geholpen tegen de verveling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*