Er is geen kunstenaar die zo’n groot stempel op de kunst van de 20ste eeuw heeft gedrukt als Picasso

Schitterende recensie:

“Sommige aannames in de beeldende kunst zijn zo versleten dat ze zelden in twijfel worden getrokken. Picasso was het laatste grote kunstgenie, is er zo één. […] in Den Haag. Daar wordt het publiek getrakteerd op een armzalige dwarsdoorsnede van het oeuvre […] Bij de voorschetsen voor Les Demoiselles d’Avoignon (sleutelwerk, ja) is de enige afbeelding van het eindresultaat een uitgeprinte postzegel. Bijschriften zijn slordig of kloppen niet. […] Maar het grootste verwijt dat het Gemeentemuseum gemaakt kan worden is dat er geen enkele, maar dan ook geen enkele poging is dit overzicht gedaan iets van actualiteit of diepgang mee te geven. […] Er zit maar een gedachte achter deze tentoonstelling en die heet: recette.”

volkskrant.nl/[…]blijft_geheel_onduidelijk

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

 1. mijn vrouw rijdt een Opel Kadett “Richard Wagner”,
  over stempels en drukken gesproken,
  op naar 2008, voorwaarts !

 2. Ja..ja…

  En dan hebben we de Broodbus, Corneilleauto en vliegtuig, John Kormelingbak (oh..sorry, die heeft-ie zelf gemaakt), etc.

  Zouden de erven ‘Picasso’ hier nog wat aan overhouden? Leuk schnabbelcircuit!

 3. Het voorkomen van dit soort tentoonstellingen is waarschijnlijk dan de reden waarom er meer geld naar de musea zou moeten en minder naar de kunstenaars.

  Overigens frappant dat de volkskrant de identiteit van de redacteur niet bekend maakt.
  Is dat gewoon slordigheid of is daar wellicht een reden voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*