IFFR Preview Lantaren-Venster: You, the Living

You, the Living

Du levande, Roy Andersson, 2007

Dit keer geen sneak preview maar de traditionele IFFR-preview. Aanstaande woensdag barst het International Film Festival Rotterdam weer los.

Een festivalpreview is iets anders dan een sneak preview. Hier komen mensen uit de provincie op af, in de rij met een slaapzak, zodat de reguliere sneakbezoeker vijf minuten voor de voorstelling met lege handen in de bar van Lantaren-Venster achterblijft. Dan maar een lekker biertje.

(Voorlopig was dit overigens de laatste festivalpreview. In 2009 wordt het festival opgedoekt na de creatieve destructie van LV en Cinerama.)

imdb.com/title/tt0445336

NB: Tijdens het festival recenseert ondergetekende (en vele anderen) op Zone 5300:

zone5300.nl/special/iffr2008

3 Comments

  1. ‘Mensen uit de provincie’ hebben waarschijnlijk hun prioriteiten en horloge wat beter op elkaar afgestemd. Dat zouden meer mensen (‘uit de stad’ bijvoorbeeld) moeten doen. Dan zie je nog es wat.

  2. Mensen uit de provincie komen de andere 51 weken niet naar de sneak preview LV. Zie je in een jaar ongemerkt (op 1 vaste avond in de week) een heel filmfestival bij elkaar.

    Maar omdat het ‘festival’, heet, krijg je idd dat slaapzaktoerisme. Binnenkort is dat probleem inderdaad voorbij: voor het nieuwe LV op Zuid is het enkel van belang hoeveel parkeerplaatsen er worden gerealiseerd. Een stuk comfortabeler voor mensen uit de provincie.

  3. Ik geloof er niks van dat jullie die film niet hebben gezien. “Dan maar een lekker biertje.” is vrijwel een letterlijk citaat uit de film (maar dan ik het Noors), en niet een, maar wel een paar keer.

    Ik heb hem tijdens een ander filmfestival gezien, maar zonder slaapzak voor de deur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*