Art Rotterdam in het nieuws

Sandra Smallenburg in het NRC: “het is heel betaalbaar […] verkocht […] een schilderij van […] een koopje […] een rode stip naast een prachtig schilderij […] Ik ga gauw verder, voordat er al iets weg is” (NRC)

Brabants Dagblad: “Art Rotterdam is verder iets internationaler georiënteerd dan Art Amsterdam in de Raï. ” (Brabants Dagblad)

Eindhovens Dagblad vat kernachtig samen: “er [worden] veel foto’s getoond op deze editie van de Rotterdamse beurs. Dat, en schilderijen. Betaalbaar en vrijwel onbetaalbaar.” (ED)

Trouw kopt “Art Rotterdam beleeft negende editie” en weet daar met moeite anderhalve alinea aan toe te voegen. De misschien wel de beste koerant van Nederland heeft geen kunstredactie. (Trouw)

Brabants Dagblad: “De enorme, indrukwekkende installatie van Anant Joshi, in 2004 winnaar van de Prix de Rome, is in handen van de Londense kunstverzamelaar Saatchi.” versus NRC “De schilderijen kosten 40.000 euro per stuk en zijn allemaal al voor de opening van de beurs verkocht, aan collecties in Nederland, India en Engeland. Charles Saatchi was […] te laat”

Verder het onvermijdelijke blokje Tinkebell:

The making of a popple (cat part) looovetinkebell

RTL Nieuws kopt zo – en heeft gratis een poll “Wat vindt u van deze kunst?” “Kunst van honden- en kattenkadavers. In Rotterdam is een kunstbeurs waar dit te zien is.” (RTL)

Niels Dorland van Dierenbescherming Nederland: „[…] Katinka kan zich voortaan beter focussen op echte kunst” (AD)

Tinkebell: “speelgoed van mensen met een dubbele moraal in een wegwerpmaatschappij.” (AD)

Woordvoerder Michael Kuyser – zoals De Pers de naam van Huyser schrijft – van Art Rotterdam: “puberaal en een te makkelijke, shockerende manier om een misstand aan te kaarten” (De Pers)

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. …typisch dat “de media” dat werk er weer uitpikken, jammer of juist goed? dat RTL-bericht laat weinig aan de verbeelding over..(klik door voor foto’s)

    Het wachten is haast op iemand die Tinkebell iets aan wil doen, en daar het nieuws weer mee haalt…

  2. iets voor Jonas Staal wellicht?
    Tags: dreigementje, huiselijk geweld, vrouwenonderdrukking

  3. “……Het wachten is haast op iemand die Tinkebell iets aan wil doen, en daar het nieuws weer mee haalt… ….” Ja, hebben ze geen geschifte mensen bij de PvdD?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*