Tracey Emin

traceyemin.jpg

“Tracy Emin, Artist: “I’m not happy being a feminist. It should all be over by now.” (Link)”

“Emin pays £4m to save art district

The artist will create a giant studio space in a historic factory in the east London streets where Britart was born”

arts.guardian.co.uk/art/news/story/0,,2261449,00.html

“Tracey Emin, the well-known modern artist who should have won the 1999 Turner Prize but didn’t.”

tracey-emin.co.uk/tracey-emin-home.html

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

16 Comments

 1. Wat zijn dat, zuiglammetjes?

  En hebben die zuiglammetjes van ‘jullie’ ook £4m voor ‘a giant studio space’?

 2. @babette, 4miljoen ponden (hoeveel kilo’s is da eigelek) en dan ZO op de foto gaan, phieuw, misschien had juffer Emin zich voor dat bedrag beter ene spiegel kunnen aanschaffen!!
  Enne ik neem aan dat Babette voldoende weide ervaring heeft, zodat ik het begrip “zuiglam” niet expliciet behoef toe te lichten.

 3. @ceessie:
  ik had al zo’n donkerbruin vermoeden dat je met zuiglammetjes vrouwen bedoelde. Het is dat ‘gelukkig voor ons’ dat het hem doet. En ze moeten nog jong zijn ook?! How platidudinaal. Schitterend mensbeeld. Dat wordt naar de hoeren, vrees ik, heer Cees!

 4. @hr.Bosch, inderdaad Jeroen u heeft gelijk “mij” ware beter op zijn plaats geweest dan “ons” (hoewel het verband met ponden en kilo’s dan wel weer leuk is!)
  En ach de Keileweg is nie meer en de Wallen sluiten en 52 zijn geeft zo zijn sores, gelukkig ben ik een redelijk vissertje en zit er af en toe wat in mijn schepnetje cq aquarium.

 5. En toch *SCHRIK* ik van commentaar als van Cees Eegas. Ik ben geen grote fan van het werk van Tracey Emin maar bovenstaand portret is briljant.

 6. Ik oordeel hier ook niet over het kunstwerk an sich, kan me aardig vinden in Juffer Emin’s werk, ik reageer vooral op het stereotiep beeld van de besnorde feministe!! In die zin raakt het portret dus de beschouwer!

 7. En het onderschrift bij die laatste foto: “Most of the feminists I know are men. Feminists – underneath we’re all the same.” Ade Edmondson

 8. @babette, mijn neus is niet meer zo lang dat ik er op trap hoor, leefde ruim 20jr met 1 geëmancipeerde vrouw en 2 geëmancipeerde dochters!! Ik moet nu en toen ook al, zelf strijken en ramen zemen….maakt mij dat ook een (fem)inist? Of om in de beesten termen te blijven, blijf ik gewoon een “male chauvinist pig”?

 9. Voor alle duidelijkheid: Adrian Edmondson is een Engelse komiek – bekend van The Young Ones & Bottom.
  Het T-shirt is door hem, Tracey Emin en vele andere bekende Engelsen aangetrokken en op de foto gezet om een statement te maken. Je kunt het T-shirt ook bestellen.

  @Ceessie: Wie er wel of niet kan strijken heeft erg weinig met wat dan ook te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*