Sneak-preview Lantaren-Venster: Be Kind Rewind

bekind.jpg

Be Kind Rewind, Michel Gondry, 2008

Michel Gondry is als gevolg van La science des rêves geadopteerd door Hollywood, en Hollywood heeft hem in Passaic, New Jersey neergezet. Door een magnetische Jack Black worden alle VHS-tapes in de zaak van Danny Glover gewist: Mos Def weet zich geen raad. Dan gaat de hele buurt maar zelf films opnemen! Al met al genoeg Gondriaanse gekkigheid maar toch gaat het niet goed: het script (ook bij zijn eerdere films zwak) is alhier helemaal geperverteerd; de producenten dachten dat Gondry goedgemaakt diende te worden met de nodige feel-good-draaien aan het verhaal. Eindmuziek is volledig stereotiep, Mia Farrow speelt ook mee.

www.imdb.com/title/tt0799934/

1 Comment

  1. Science of Sleep viel tegen. Maar Hollywoodadaptatie van Gondry kwam natuurlijk vanwege Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Wat wel ‘ne geniala rolprent is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*