Red de DCR

Het (kersverse) DCR kennen we ondermeer van de stuk voor stuk hoogwaardige tentoonstellingen Essentially Absent, Schil/ders, A Matter of Fact en Rondom.

De commissie Verploeg adviseert de Gemeente Den Haag de kraan dicht te draaien omdat de activiteiten van LOOS en Zeebelt te weinig zichtbaar zijn geweest.

LOOS en Zeebelt, mede oprichters en nu partners van de DCR, hebben op verzoek van de gemeente meegeholpen het pand te verbouwen. Vooral Zeebelt heeft daar ontzettend hard aan gewerkt. De DCR kreeg pas in januari 2008 een gebruiksvergunning. Vanaf die tijd konden LOOS en Zeebelt pas echt
programmeren.

Zonder de bijdrage van LOOS en Zeebelt wankelt de DCR.

Trendbeheer ziet DCR (40 ateliers, tentoonstellingen, performances, previews met uitmuntende maaltijden in uitstekend gezelschap) vooral graag doorgaan op de net ingeslagen weg.

Tekenen maar? Tekenen!

reddedcr.nu

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

 1. De mooiste reactie bij de petitie tot nu toe.
  Rechtschapen boos!

  “petra van der schoot 03.06 / 17:06
  Hoe krankzinnig het is, dat de Gemeente Den Haag eerst schaamteloos haar getalenteerde kunstenaars van het werk houdt door ze voor een duppie een gegantisch pand op te laten knappen, ze vervolgens ook nog eens van het werk houdt en tot razernij frustreert door ze onnodig véél en véél te lang op een gebruikersvergunning te laten wachten, om vervolgens als eindelijk de vleugels naar de wereld kunnen worden uitgeslagen, ze met een nekslag als deze het werk definitief onmogelijk te maken. Schaamteloos, de nekslag die zowel Loos als Zeebelt is toebedeeld, schaamteloos als je beseft hoeveel er door alle partijen, met het oog gericht op elkaar en een mogelijke gedeelde toekomst, in die hogedrukpan die de DCR nu is geworden, is geinvesteerd. Waar is men in hemelsnaam mee bezig.”

 2. Vroeger was Den Haag een lichtend voorbeeld, maar wat is dit nu voor bestuurlijk amateurisme ??

 3. HET ONDERSTAANDE BERICHT VOND IK BIJ CHANTALS OP DE SITE!!

  4-6-2008 Net toen ik weer eens uitgebreid over mijn liefdesleven van het afgelopen weekend wou berichten, kreeg ik verschillende mailtjes in mijn mailbox over de dreigende ondergang van Loos en Theater Zeebelt. http://www.reddedcr.nu Na het lezen van de verschillende reacties, dacht ik laat ik lief zijn en ook wat schrijven; ‘Het gehuil van al die kunstenaars die weer van hun subsidietje beroofd dreigt te worden, hangt me zo langzamerhand wel de keel uit. De DCR is gewoon een speeltje van de Gemeente Den Haag dat ze met flink wat vermogen in het leven hebben geroepen. Op tijd hebben ze ingezien dat ze zo geen broedplaats creëren. Het begrip ‘Underground’ is trouwens wel een beetje aan inflatie onderhevig. Laat er maar twee concurrenten verdwijnen. Wat dat betreft ben ik toch van de survival of the fittest, waarbij ik met mijn charmes toch wel weet te komen waar ik wil. Alhoewel ik moet zeggen dat ik wat dat betreft in Judith Schoneveld van Theater Zeebelt wel een geduchte concurrente heb. Deze dame met haar natuurlijke charme houdt het niet voor niks al jaren vol in het circiut. Ik zou zeggen, ga op 28 juni eens kijken bij Andergrond in de Herderinnestraat of bezoek komende zaterdag Chantals (Zuidwal 51) waar de ongekroonde koning van de underground Maldoror’s Anthony Blokdijk weer eens zijn kunsten vertoond. Mocht de nood voor mijn concullega’s van Zeebelt te hoog worden kunnen ze natuurlijk altijd bij mij aankloppen voor een gedeeld onderkomen. Zo aardig ben ik dan weer wel.’ Ik weet natuurlijk niet of ze blij zijn met mijn reactie. Kusjes Chantals Foto’s van de opening in Chantals

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*