Daan Samson @ Oerol 2008

Wegwijzer Terschellings Oerol Festival:
“De opmars van kunstenaar Daan Samson lijkt niet te stuiten. Critici zullen zich ook nu weer afvragen of zijn kunstwerken niet vooral onbeschaamde zelfpromotie tot doel hebben. Op het wad laat het ‘enfant terrible’ een enorm grote foto van zijn recentelijk overleden vader plaatsen. Al vanaf de veerboot worden de Oerolbezoekers met dit weinig bescheiden eerbetoon geconfronteerd.”

Dagkrant ‘De Oerol Tijd’ / Zondag 15 juni 2008:

Joop Mulder (directeur Oerol Festival) begeleidt Daan Samson en zijn gezin naar het kunstwerk op strand De Noordsvaarder (nabij Terschelling West).

Nog te zien t/m 22 juni 2008.
www.oerol.nl

8 Comments

 1. Ik vond die hond aan die ketting in die kunstruimte toch een onbeschaamder werk van hem hoor, of oh nee…dat was toch niet..nee sorry dat was een andere enfant terrible.

 2. Het CBK en FBKVB-logo’tje doen denken aan Bijl’s tatouage op de buik. Een benadrukken van een erg huiddichte persoonlijke associatie tussen de kunstenaar en het ‘omveld’. Ook Berend Strik’s portret van de dode vader komt in beeld. Is de buitenstaander Samson nu dan toch een werkelijk ‘kunstenaar’ geworden?
  En wat zou pa daarvan denken? Of moet ik dat dan weer denken van Samson junior? Of gaat dit werkelijk over de moeilijkheid gevoelens te communiceren, te sublimeren via de kunst?

 3. hee, waar is de chopper????
  Verder, wat een prachtige dag, geen wolkje aan de lucht.
  Je vader staat er mooi bij
  morgen bier en bijbeppen

 4. zo vader, zo zoon
  en kleinzoon…

  Ik ben benieuwd wie het eerst doorbreekt Daan!

  Groetjes vanuit Berlinos

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*