Populistische Omroep Nederland

De zuurste man van Rotterdam Nederland, Ronald Sörensen, bekend als voorman van het verzet tegen een joodse burgemeester in Rotterdam, en de beantwoording van de vraag: “IS EEN NIEUWE OMROEP ECHT NODIG?”

“De onvrede blijft bestaan. De onvrede […] het ongenoegen en de wrevel […] de onrust over […] afkeuring en minachting […] Ze maken er volop ge(mis)bruik van […] tot vandaag zitten we opgescheept met relicten […] mastodonten van conservatisme […] Dat de klassieke omroepen tendentieus bericht geven is logisch […] Ik zit vaak in de metro of ik fiets door de stad.”

popned.nl

Sörensen heeft zijn sporen als cineast meer dan verdiend. Diverse kneiters van formaat staan in de archieven van Leefbaar Rotterdam.

Kijkt u mee?

Geniet en huiver:

Een gewone vrijdagmiddag van Ronald Sorensen

Hoezo zuur?

“Het grappige was […]”

“Het grappige is […]”

“Het grappige was […]”

leefbaarrotterdam.nl/[…]jdagmiddag_van_ronald_sorensen/

Wereldtopper, genomineerd voor de Gouden Ezel 2005, filmfestival Utrecht, categorie Liefde Maakt Blind:

Het is weer zomer

Zuur? Hoezo zuur:

“Ik zit hier gewoon lekker een biertje te drinken…”

leefbaarrotterdam.nl/[…]/het_is_weer_zomer/

Twee jaargangen populistische cinema op een rijtje:
leefbaarrotterdam.nl/index.php/film/

Update 18-12 2008:

Netwerk biedt Sorensen alle faciliteiten. Dit is PON: zuur is slikken.

youtube.com/watch?v=ofSMAkfowlw

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

30 Comments

 1. “een land waar je ‘s avonds over straat kunt zonder beroofd te worden”
  Heb een tijdje in centraal afrika gewerkt en ben na terugkomst meteen weer door gereisd omdat het in Nederland zo veilig is dat het saai wordt… Geen wonder dat zoveel Nederlanders klagen; ze vervelen zich ! Te weinig risico is ongezond.

 2. nou beste wouter, in vergelijk met de Centraal Afrika zal het wel meevallen in Rotterdam maar ik vond het soms behoorlijk onprettig.
  Dat heeft te maken met de lege straten (angst?) en de jochies die andere mensen moeten lastig vallen omdat ze zich achtergesteld voelen ofzo (cultuur verschil?)
  De goedpraterij van onze multi-criminele steden is een links politiek correcte reflex.

 3. Wij uit Den Haag vonden het altijd al onprettig in Rotterdam, ben wel benieuwd waar
  wouter voor zijn kick naar door is gereisd?

 4. nou beste marc, ik wil niets goedpraten, maar, (dat ‘maar’ klinkt al bijna een beetje pvv’s, excusez-moi) veiligheid is een relatief begrip en zich prettig of onprettig voelen is subjectief. Ik verheug me er iedere dag weer op dat ik schoon drinkwater heb, een werkplaats, electriciteit, een bouwmarkt om de hoek en een boel vertier en geen mensen tegen kom die een machinegeweer tegen mijn borst houden met een verzoek om 100 dollar.

  Het is toch wel erg erg rustig in nederland en de rest van europa als je het vergelijkt met veel andere plaatsen in de wereld. Dat is geen reflex, veeleer een reden om niet bang voor jochies te zijn.

 5. Berlijn; typisch zo’n multi-criminele stad, zeker Prenzlauer Berg. Om over Mitte maar te zwijgen. Of Kreuzberg, met dat linkse tuig! Vreselijk!

  Wat een misère…wie van jullie woont er nou eigenlijk echt in een stinkend flatblok met kaolo-bossende ganbang-jeugd in de kelderbox?

  En Sörensen moet eens lekker op vakantie…Met z’n bordeelsluipers.

 6. Aan jongen van dagen op kaarslichte dag
  Hun beursje met subsidiegeld ontrukt
  Onze volvette dochters onteerd
  Waarheen mijn vaderland
  O Nederland ontwaak
  Gooi al dat linkse tuig eruit
  Ons land alleen voor mij
  Op naar het eigen kafee !

 7. links en rechts tuig heb je hier inderdaad ook in Berlijn (4 miljoen inwoners), maar Berlijn is geen multi-criminele stad hoor Erosie. Je kunt er prettiger rondlopen of in de tram zitten dan in Rotterdam (400 duizend) of Eindhoven, ik spreek gewoon even wat voor de vuist weg uit een beetje ervaring in deze steden, dat hoef je natuurlijk niet serieus te nemen.
  En als je alleen schoon drinkwater, electriciteit en een bouwmarkt wenst voor de toekomst van je kinderen, Wouter, dan zit je voorlopig nog wel gebeiteld.
  Als je je echter zorgen maakt om vrouwenrechten, vrijheid van meningsuiting (kunst!), aggressief en patriachaal gedrag van ‘jochies’ uit het de ‘familierecht’ cultuur, en andere geloofswaanzinnige, kortom er een serieuze toekomstperspectief op na houdt dan mag je je daar wel degelijk over uitspreken zonder dat je meteen voor halve xenofoob versleten moet worden.
  http://www.spiegel.de/spiegelspecial/0,1518,ausg-4277,00.html
  veel lees plezier!

 8. Ja ja is ook zo, maar Wedding of Marzahn is ook niet alles…al eens geflaneerd?

  Verder helemaal gelijk; allemaal naar Berlijn!

 9. Dresden ist viel schöner!

  Ik ben inderdaad tevreden en niet bang voor opgeschoten jongens, ben ik zelf ook geweest en nog steeds misschien. Wat de toekomst van mijn kinderen betreft; die heb ik niet. Tuurlijk mag je je best weluitspreken en is dat niet meteen xenofoob, toch zit er met name bij leefbaren, pimmers moderne kunstenaars en andere spießbürger erg veel angst voor het onbekende denk ik.

 10. ‘angst voor het onbekende’ zegt Wouter, maar waar hij op doelt kan nu toch wel als bekend verondersteld worden. En dat is niet zo’n mooi gezicht. ‘Ich habe es nicht gewusst’ daar kom je niet meer mee weg Wouter. Ook al ben je niet bang. MB noemt een paar puntjes om te noteren. Beetje in context plaatsen enz. Succes!

 11. Juhuuu! Een Godwin! Het blijft helaas een wetmatigheid in internet discussies.Niet om over naar huis te schrijven dus..
  Met angst voor het onbekende bedoel ik vooral dat veel mensen in eerste instantie afhoudend op met name islamitische medeburgers reageren. Hierdoor ontstaan weinig contacten over en weer en onstaat er een scheef beeld. Ik merkte het onlangs nog toen we met een groepje houthakkers ergens in Beieren door een Turkse man uitgenodigd werd om ‘s avonds na het werk bij hem te komen eten. Mijn Sachsische collega’s hadden hier erg veel moeite mee en wilden niet meekomen, dit toch echt omdat de gastheer van Turkse afkomst was. Nadat ik ze overtuigd had om toch op de uitnodiging in te gaan kwamen ze er achter dat het eten goed was en de gastheer interessante dingen te vertellen had en was alles goed. Ik heb ze daarna geen racistische opmerkingen meer horen maken als ze weer eens een allochtoon iemand voorbij zagen komen. Dit bevestigd voor mij dat angst voor het onbekende een grote rol speelt bij de omgang met (islamitische) buitenlanders hier in Europa.
  Had niet gedacht dat bijvoorbeeld hier de onderbuik ook spreekt. Hier doel ik veel minder op Martine Bijl, maar veeleer op de anonieme “dus” dus. Guten Nacht und Fenster und Türe zu!

 12. Jees wat vreselijk politiek correct Wouter om een beetje met Turken en met Duitsers in 1 bos te gaan lopen intermedieren, je lijkt Vogelaar wel!. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met die polarisatie en de ontmaskering van het verfoeide ‘links-correcte denken’.
  Waar zich dan ook in moge manifesteren. Dat is in ieder geval een onderbuik die wel bestaat.

 13. Ik ben niet politiek correct en niet links, maar gewoon een aardige vent die niet bang is met een iets te dikke onderbuik door halve liters Spatenbrau en Thüringer Rostbratwusrt en daarnaast nog slim genoeg om geen Godwins te posten.

 14. Wouter de houthakkert, het gaat natuurlijk niet om die ene islamiet die jij in het sprookjesbos hebt ontmoet maar om de punten die MB aanhaalde, wel even bij de les blijven! want over dat in een grotere context plaatsen bedoelde ik natuurlijk de christenen die nu weer praatjes beginnen te krijgen. Doe je huiswerk!

 15. als j1 van jullie vermoed dat er bij jouw nog maar een greintje medemenselijkheid onder al die stoere maar heel erge domme burgermanspraatjes verstopt zit.
  kijk dan eens in je buurt of omgeving of je iets positiefs aan kunt bijdragen,
  in plaats van dat kleine bange jongetje te verbloemen met opzichtige maar totaal onbelangerijke genavelstaar.

  of wellicht eens iemand opgezocht waar je over je probleempjes kunt praten, of naar een verre stad als je jezelf hebt opgegeven of er niet over durft te praten.

  veel sterkte, ik weet zeker dat jullie mama’s van je houden

 16. @ wouter uhm, ik geloof dat mijn parodie op de populistische bangepoeperds onder ons, de linksverwijters niet helemaal fijn is doorgekomen. ik kom graag een keer met je houthakken.
  Wil ‘dus’ zich misschien openbaren? Het is een beetje van oud links die onder de pet-, ons kent ons-mentaliteit toch? Nieuwe Openheid dus!

 17. dus wel een beetje subversieve kunst maken, maar als het puntje bij paaltje komt toch liever in een gated community willen wonen..

 18. als het puntje bij paaltje komt…?
  wat bedoel je daar eigenlijk mee?
  als er teveel haatdragende moslimmannetjes rondlopen? parijse toestanden?
  verklaar u nader

 19. wat is subversieve kunst? houthakken wellicht? ik ben houthakker en kunstenaar, maar subversief ben ik niet “In de Kunst is een stroming die Outsider Art heet en waarin elementen spelen als de weerspannigheid van de enkeling en de weerbarstigheid van de materie. Kunstenaars die actief zijn in deze kunstrichting blijven fundamenteel asocialen, zowel met betrekking tot hun omgeving als met betrekking tot hun culturele context. Deze kunststroming werd als subversief gezien en heeft raakvlakken met de Avant-garde.”
  Weerspannig zeker wel, maar dat komt zeker ook doordat ik ongeveer 15 jaar gekraakt heb in het kleine kikkerlandje dat steeds kleiner lijkt te worden..

 20. ja verschrikkelijk is dat, van die neppers, mietjes knutselkunstenaars, hobbyisten zonder innerlijke noodzaak. bah.

  Gelukkig ben ik zelf wel oprecht stoer en niet bang om te zeggen en te doen whatever the fok ik wil.
  Zo, nu eerst een bavaria…bijna 15.00 en ik moet nog heel de avond neuken.

 21. @ Jezus Christus terug op Aard:

  een houthakker, een kraker, een asociale een enkeling iets met “zowel met betrekking tot hun omgeving als met betrekking tot hun culturele context” subversief, 15 jaar gekraakt… Ik ga bijna in god geloven, kankerjoost bestaat!

 22. Hoe dan ook; zuur, bang, conservatief links of rechts, enfant-terrible met post-punk pretenties, bangpoepert of multicriminele knutselkunstenaar, een keiharde parallel blijft dat zolang iedereen vanuit zijn/haar loopgraaf blijft vuren er weinig schot in de zaak komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*