Ontferm U @ W139

Nog tot 30 november viert de kunst @ W139 onder de noemer Ontferm U. Middels een processie “schreeuwen om aandacht voor het kunstenaarsschap” klinkt wat ongemakkelijk, maar de resulterende tentoonstelling – met veel draagbaar werk op stokjes – vormt een meer dan feestelijk geheel.

Laatste dagen! Ontferm nu!

w139.nl/n/inhoud/8b.html

Mathilde de Vries’ angstenserie houdtmoed.nl

Let op de details!

Prachtmuur George Korsmit met op de voorgrond reuzenzwabber Sachi Miyachi

De verpletterende kracht van de muurschilderingen verhoogt de feestvreugde – maar werkt ook tegen. Het zijn buitengemeen dominante restanten van eerdere tentoonstellingen, misschien wel tè: dient de huidige tentoonstelling als decor voor de muurschilderingen?

Hoe lang blijven de muren in status quo, sfeerbepalend, wie durft er / mag er nog overheen gaan?

Muurschildering van [maker onbekend]

Met aan het plafond een kartonnen Donald Judd Bedroom Sculpture van Gijs Frieling.

Yasser Ballemans

Plafond Boris Tellegen Delta

Gijs Frieling

Maartje Folkeringa, Ronja

Nico W. Jungmann, Kevelaerprocessie in Volendam, 1899-1900

Nog tot 30 november:

w139.nl

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*