Diederick Kraaijeveld

kraaiejn

“Dit model is voor een deel opgebouwd uit een antieke keukendeur, die Oudhout trok uit de afvalberg bij de plaatselijke containerkoning.” (Link)

Niet alleen Ron van der Ende kleit met oud hout. (Sorry Ron.)

Diederick Kraaijeveld doet een totaalpakket met Ruud van Nistelrooij (“Prachtige kop: brede kaaklijn”), brommers (“er zit een plankje in verwerkt uit een Californisch spookhuis”) en Obama’s (“hout, vorig jaar gevonden op het strand van Mombassa in Kenia. En laat Barack´s vader nu uit dat land komen!”).

Met een sloopneger maak je furore [kleutertaal alarm]:

“Kraaijeveld [maakte] als een haas Obama II.

Dat gaat hij nu zelf brengen. Niet alleen omdat dat goedkoper is dan het te laten verschepen. Kraaijeveld, die geschiedenis studeerde met de Amerikaanse historie als hoofdvak, kijkt er ook enorm naar uit om in Washington te zijn”


telegraaf.nl/binnenland/3012458/__Kunstenaar_maakt_Obama_uit_sloophout__.html

oudhout.nl

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

14 Comments

 1. Tja. Ik was me hier al langer van bewust. Moet je je voorstellen dat dit een “prijs winnend onderzoeks journalist” is (en royalty watcher bovendien) die zijn carrière bij pers en tv aan de wilgen heeft gehangen na het zien van mijn werk in 2004 2005 ergens. Google zijn naam en je komt een reactie in mijn gastenboek tegen uit die tijd. (pagina 4 halverwege). Hij was zo onder de indruk dat hij besloot “ook zoiets te proberen”. (Ik heb overigens gehoord dat het er in het echt niet uitziet.)
  Als je bij RTL en Panorama, Elsevier etc hebt gewerkt is het vervolgens blijkbaar kinderlijk eenvoudig om met je knutselwerk de pers te vinden tot de tv aan toe. En dan nu dit weer. Wat moet je ermee?
  Het is voor mij trouwens vooral heel erg gek om de ronkende teksten die de man over zijn werk schrijft door te lezen.

 2. Even gegoogeld

  From: diederick.kraaijeveld@hmg.nl
  Date: Mon Feb 9 11:05:14 2004
  Beste Ron, Kwam via via op je site tercht. Verschrikkelijk mooi werk. Graag zou ik eea eens van heel dichtbij bekijken. Wanneer en waar kan ik werk van je zien/voelen? groet, diederick
  Hoi Diederick, Er is nu een nieuw werk van mij te zien in galerie Delta in Rotterdam. Dit werk gaat misschien ook nog naar de Art Rotterdam eind deze maand. Ook is er een iets ouder werk (houtrelief “Parkflat”) in de permanente tentoonstelling van het Rotterdams Historisch Museum, het Schielandhuis, opgenomen. Ik zet je in ieder geval op de mailinglijst zodat je vanzelf te horen krijgt wanneer er weer een tentoonstelling is.
  Groet, Ron van der Ende

 3. @Ron, verlate reactie wegens even weg en tevens druk:
  Uit de pers TV hoek / in de pers TV hoek is natuurlijk een meegegeven publiciteitsnetwerk. Men kent Kraaijeveld daar al door zijn vorige professie. Maar ik kan me voorstellen dat je nieuwsggierig zou kunnen zijn naar zijn kunstzinnige emulaties om de ronkende teksten ‘nog’ beter te kunnen duiden! Naast elkaar gehangen als IRL Stereo in Duplex bv.

 4. ach…die dude blijkt ook een beetje handig te zijn…maar geeen vergelijking..! RON RULES!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*