Evoluon

youtube.com/watch?v=m-_pZV3tDiw

“De film werd rond 1969 gemaakt, misschien door Bert Haanstra maar waarschijnlijker door Pim Heytman. […] Er is geen gebruik gemaakt van een commentator, je hoort alleen zang en geluidseffecten, en geluiden uit het Evoluon zelf. De beelden spreken voor zichzelf. De muziek van de film werd geschreven door Jaap Hofland [“bij leven de beste Arrangeur van Nederland“] en gezongen door hem, met zijn zanggroep “De Moonliners”. “

dse.nl/~evoluon/film.htm

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

  1. geweldig jb, ik kan me herinneren dat er ook een soort van elektrieke giraffe stond die naar je toe bewoog als je hem riep. dat maakte diepe indruk destijds. dank !

  2. superleuk filmpje , en inderdaad met prachtig geluid ,schoolreisjesheimwee krijg je ervan, wat is eigenlijk de functie van het evoluon hedentendage? wordt het nog gebruikt?

  3. wie is er geen natuurkunde door gaan studeren en die muziek….daar doet burt bacharach een moord voor…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*