Sneak Preview Lantaren-Venster: In the Electric Mist

In the Electric Mist, Bertrand Tavernier, 2009

De al bijna oude Tavernier doet een rondje Amerika, waar zich een legertje aan bekende acteurs voor heeft aangemeld. New Orleans gaat ook na Katrina zijn eigen broeierige gang, en zo wordt Tommy Lee Jones als agent geconfronteerd met meerdere moorden. Recept voor suspense, maar dat krijgen we niet: aanzetten tot gevaarlijke couleur locale eindigen in een plot dat erg lijkt op de gemiddelde Amerikaanse misdaadserie.

imdb.com/title/tt0910905/

2 Comments

  1. Volgens mij kunnen we Bertrand Tavernier kennen van Ça commence aujourd’hui , Nederlandse titel Dwepen op het schoolplein, een bescheiden filmhuishit ettelijke jaren geleden, dacht het hier in de kolommen te kunnen hervinden maar nee.

    Overigens ben ik enthousiast: het is niet een genrefilm gemiddelde Amerikaanse misdaadserie. Niet dat het ergens ontspoort, dwars of gek wordt, het is fijn gefilmd, acteurs met bite geven acte de presence, stapsgewijs geen Twin Peaks meets Koons Brothers, geen ‘I see dead people’, maar voor de bijna twee uur die-ie duurt echt bovengemiddeld goed.

  2. Nu snap ik waarom ik achter ‘aanzetten tot gevaarlijke couleur locale’ blijf haken met mijn oordeel: het is een verfilming van een Louisiana-thriller, en (te) veel moest mee in het scenario. Maar op zich fijn geacteerd.

    http://www.amazon.co.uk/Electric-Mist-Confederate-Dead/dp/0752810650

    Trouwens, auteur James Lee Burke laat in het deel ‘Dixie City Jam’ detective Dave Robicheaux zelfs de nazi’s bestrijden:

    “When a Nazi submarine is discovered lying in sixty feet of water off the Louisiana coast some troubled ghosts are ready to be released.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*