Anita Hrnic, Pleuni van Tongeren, Bees 2009

Anita Hrnic1

Anita Hrnic2

Foto’s Folke Janssen:
hyperpassive.blogspot.com/2009/07/bees-2009.html

akvstjoost.nl/academie/uit-de-academie/anita-hrnic-en-pleuni-van-tongeren/

“De performance Bees 2009 van de Bredase studenten Anita Hrnic en Pleuni van Tongeren is verboden omdat het lichamelijk welzijn van de studenten in het geding was. Tijdens de perfomance liggen de studenten in een glazen kooi en wassen ze elkaar met honing terwijl het publiek, gekleed in imkerpakken, in een lokaal met levende bijen toekijkt. De directie had volgens adjunct-directeur Jeroen Chabot vooraf als voorwaarde gesteld dat de veiligheid van de bijen, het publiek en de twee kunstenaars gewaarborgd moest zijn.”

punt.avans.nl/ind[…]=10650&Itemid=32

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*