Transformatie Huisje Roeland Otten

transf1

“[…] door het verloren uitzicht terug te brengen middels vier gevel-grote foto’s krijgen bewoners op bepaalde punten de optische illusie dat het huisje er niet meer is. Het ontwerp van Otten is een verdwijntruc, een driedimensionale Photoshop correctie. Het verafschuwde transformatorhuisje wordt een wonderlijke plek in de openbare ruimte. “

boulevardrotterdam.nl

roelandotten.com

transf2

transf3

Was:

Trafohuisje-sinds2006

(Laatste foto boulevardrotterdam)

Een straf staaltje volkskracht. Of ook wel: hoe dingen van onderaf geregeld/aangepast kunnen worden.

“Omwonenden ergerden zich groen en geel toen Eneco begin 2006 plotseling een huisje van grindtegels neerzette in dit beschermde stadsgezicht met klassieke huizen uit begin 1900. Toen bezwaarschriften niet bleken te helpen, besloten de bewoners een ontwerpwedstrijd te organiseren. In een straal van 100 meter rondom het elektriciteitshuisje wonen tientallen ontwerpers en architecten. Zij werden uitgenodigd aan de wedstrijd deel te nemen. Roeland Otten won de wedstrijd met zijn ontwerp. ‘Transformatie Huisje’ is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van de Deelgemeente Delfshaven, CBK Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht en de straatverenigingen Ter Bevordering en Boulevard. Bewoners van de Graaf Florisstraat en de Heemraadssingel hebben in natura hun bijdrage geleverd aan de realisatie van dit kunstwerk dat hopelijk voor tientallen jaren het stadscentrum van Rotterdam zal verrijken.”

boulevardrotterdam.nl

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Alle buren waren erbij, hond Rich heeft een ere plaats op de graaffloris-zijde, de zon scheen en wij genieten van ons nieuwe uitzicht; wat een feest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*