At work/Au travail @ 1646

loterij

Behang van loterijbriefjes van losers. (Link pdf)

“Het Canadese project “At work/Au travail” is in oktober en november te gast in 1646. Au travail bestaat onder andere uit een website waarop mensen foto’s en tekst plaatsen van dingen die ze doen tijdens hun werktijd, en die ze beschouwen als kunst.”

atwork.enter1646.com

De onderliggende website is wat brak en niet om over naar huis te schrijven en geeft nu en dan wat haperende pdf maar het concept is fantastisch:

“Het gaat dan dus om activiteiten die niet bij het werk horen en die vaak uit verveling ontstaan. De bijdragen variëeren van koffiebekertjes waarop onder werktijd wordt getekend, tot iemand die werkt voor een kunsttransportbedrijf en steeds halverwege zijn tocht het kunstwerk uit de vrachtwagen haalt, uitpakt, in de berm zet en er een foto maakt. In Den Haag wil Bob the Builder, ook wel Bob le Bricoleur, de kunstenaar achter Au travail, een uitzendbureau opzetten, waarbij mensen voor een baan kunnen solliciteren, en van te voren een soort geheime opdracht mee krijgen om mee te doen aan Au Travail. “

Kortom kunst die geen kunst is of wil zijn. “But is it art?”

Zaterdag 24 oktober opent At work/Au travail, 1646, 20:00 uur.

enter1646.com

koffiekop

Koffiebekertjes verzameld na vergadersessies bij een telemarketeer. atwork.enter1646.com/ccd.pdf

trukker

Kunsttransporteur X. Pakt onderweg werk uit om het in de berm te fotograferen. Waaronder Warhol en Linchenstein/Lichenstein (Hoax!) atwork.enter1646.com/trucker.pdf

fonds

Canadese fondsmedewerker kleit origami shirtjes. atwork.enter1646.com/origami.pdf

postit

Post-it atwork.enter1646.com/post_it.pdf

Oproep op de At work/Au travail site: opmailen je vrijetijdskunst van de werkplek.*

atwork.enter1646.com

*Leuk, doen!**
** Mag ook naar ons!

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*