Snelwegsafari week drie

haje

Melle Smets en Bram Esser op snelwegsafari: week drie zit erop.

snelwegsafari.nl

hertenkamp

We krijgen het vermoeden dat ‘van der Valk’ z’n huisafval dumpt in het hertenkamp

“1 november Gisternacht werden we om drie uur gewekt door de politie, die gebeld waren dat er verdachte mannen met lichtgevende jassen in een auto op de parkeerplaats van de Cantharel zaten.

[…]

14:17 Vertrek. Bij de aansluiting van de A1 met de A30 nemen we afslag 15 en volgen uit nieuwsgierigheid de bordjes van Schateiland. Dit blijkt een indoor -kinderspeelplaats te zijn met als thema de piraterij. Helaas liepen er geen Somaliërs rond, maar uit 15 jarige meisje uit Barneveld. Verder bezoeken we een soort golfbaan voor arme mensen.

[…]
Annemieke:
Verder bezoeken we een soort golfbaan voor arme mensen’, pardon?!? Het regende, daarom zagen we er verlept uit.

Bram:
Beste Annemieke
Het gaat hier om een nep golfbaan, een golfbaan van achttien holes op de helft van de ruimte. Als we het hebben over een golfbaan voor arme mensen dan hebben we het dus over de ruimte zelf en absoluut niet over de ontmoeting die we met jullie hebben gehad”

snelwegmuseum.nl/blog/?p=1526

Rolstoel

“31 oktober 14:30 De expeditie vertrekt naar het Katwickerzand om hier het invalidebos aan de A1 te bekijken. Het is er een drukte van belang. […]

17:58 De bospolitie arriveert, twee stuks. Het is niet te geloven hoe streng er gecontroleerd wordt op de Veluwe. […] Dit keer is de overtreding tweevoudig. We staan op een plek waar alleen auto’s voor de invalide medemens mogen parkeren en we hadden paddestoelen geplukt die niet geplukt mochten worden.”

snelwegmuseum.nl/blog/?p=1415

ieee

“30 oktober Mooi tafreeltje ‘Corporate art’, waarbij de kleuren van het meubulair mooi terugkomen in het schilderij. Onder dit vlekkenpaneel is een openhaard gemaakt die zowaar nog abstracter is als het schilderwerkje.”

snelwegmuseum.nl/blog/?p=1337

Op 16 oktober 2009 is de Snelwegsafari van start gegaan. Kunstenaar Melle Smets en filosoof Bram Esser verblijven vier weken onafgebroken in de wereld van benzinestations, wegrestaurants en bedrijventerreinen. Hun tocht leidt langs motels, praatpalen en homo-ontmoetingsplaatsen.

Lezen:

snelwegsafari.nl/

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. zoiets is een paar jaar eerder ook gedaan door een duitse kunstenaars duo, weet alleen niet hoe ze heten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*