mEATing Tilburg

Links hangende foto Tineke Schuurmans

Tineke Schuurmans stelde een tentoonstelling samen over vlees en meer vlees. Van rot tot vrouw, van vers tot vleesch.

Perron 58, naast het station van Tilburg, nog tot 10 januari.

meating.nu

(Naambordjes met meer informatie ontbraken op de feestelijke opening, onderschriften bij de foto’s hier worden gaandeweg ingevoegd.)

Heerlijk: zult en balkenbrij, bloed- en tongenworst. Om te versnaperen dat het een aard heeft.

Irfak.org vergast op koek met geliposuceerd mensenvet.

Ceramiek van […]

boksbal

Boksballen van dode boksers zijn zo passé.

Vlnr. Phil Bloom, Hester Scheurwater, Tinkebell op de prent.

openingswoord

Openingswoord.

Dode vinger zingt een schilderij – Martin uit den Boogaard.

Door Martin uit den Boogaard van Tinkebell gestolen om op te bakken muskusrat. Misschien wel het moeilijkst te begrijpen werk van de tentoonstelling.

In containers videos van (ondermeer) Tinkebell, Hester Scheurwater en Phil Bloom.

Cindy Wright schildert bedorven karbonade van dichtbij.

mEATing.nu, nog tot 10 januari, Perron 58, Tilburg.

Met donderdag 17 december Meat & Eat: inschrijven maar!

meating.nu

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

9 Comments

 1. Vleselijk Goed ….groot balkenbrij liefhebber…met liposuctie vet gemaakt ????yum yum

 2. Ten eerste, heeft u toestemming gevraagd aan de persoon die naakt staat of u die foto´s mag publiceren?

  Ik ben hier namelijk erg boos over. Het is belachelijk waar u het lef vandaan haalt om deze op internet te zetten, terwijl de hele wereld deze foto´s kan gebruiken.

  Dit is schending van de privacy. Dat die persoon naakt is, wil nog niet zeggen dat die persoon naakt op internet wil staan.

  Als u hier niet op reageert met een dik excuus en de foto´s per direct van de site halen, zal ik u aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen.

  Met vriendelijk groet Kim de Weijer.

 3. en wat is: Ten tweede?

  Ik ben geen jurist, maar ik denk dat als iemand een publieke performance doet zonder kleren aan en daarnaast zelf eigennaaktbeelden op het wereld wijde net publiceert, een verbod van bovenstaande foto’s op het internet niet direct haalbaar is.

  De beelden zijn ten slotte niet door een buurman met een hackershobby van een prive laptop gepikt.

 4. lol @ Kim de Weijer: natuurlijk heb ik de foto’s waar je op te zien bent als naakt persoon verwijderd. Ik heb geen enkele behoefte om op een of ander manier je humeur te bederven. Dat is helemaal niet de bedoeling van trendbeheer. Reclame maken voor beeldende kunst in het algemeen en voor de performance van Sonja Augart waar jij een rol in speelde in dit geval in het bijzonder wel.

  En in andere zin verslag leggen van de gebeurtenissen op de publieke opening van mEATing – met de complimenten aan Tineke Schuurmans voor het bijeen brengen van een puike tentoonstelling – ook dat is trendbeheer. En ook daarom stonden hier fotos waar op te zien was wat er die avond gebeurde.

  Maar als je dat niet wil: dan niet, dan bestaat/bestond het niet en waren wij er niet bij. Even goede vrienden. Het is jammer dat je niet trots bent op een puike performance, dat je het niet fijn vindt dat er aandacht werd besteed aan het een en ander. Maar het zij zo.

  Ik zou in het vervolg wel nadenken of het verstandig is anno nu performances in de publieke ruimte te doen waar verslag van gedaan kan worden. Er waren – zoals te doen gebruikelijk 2010 – meer camera’s/telefoons dan mensen in de zaal.

  Als laatste: je toon is ridicuul.

  En: wat is er mis met een mailtje naar de redactie waarin je blijk geeft van je ongenoegen? Hier voel je je beter bij?

 5. Nog wat gehoord van angsthaas de persoon die naakt staat Kim de Weijer of IS ZE WEER DRUK SUBSIDIES AAN HET AANVRAGEN?

 6. Heb de performance gezien, en de vele camera’s, de mensen achter de camera’s waren een “performance” op zich, daar had ik een foto van moeten maken, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik van mening ben dat een camera de performance voor mij verstoorde of zoiets. En..
  Publicatie van foto’s op internet kan maar even overleggen met de verantwoordelijke kunstenares heeft mijn voorkeur. Ik vraag mij wel af als eea nu extra media aandacht oplevert, kassa’s laat rinkelen en meer succes tot gevolg heeft of de principe’s dan nog zo sterk overeind blijven?
  Maw “succes” “aandacht” “erkenning” kan tegenwoordig steeds meer worden beinvloed door een media hype te creeren? niet dan?

 7. Kim: “Dat die persoon naakt is, wil nog niet zeggen dat die persoon naakt op internet wil staan.”

  Een kleine googlezoektocht doet me uitkomen bij de website van Kim de Weijer, w.o. ook naakt uitgevoerd performance-werk, gehost bij Vimeo. Of is dat materiaal allemaal bedoeld om niet te bekijken? (In dat geval: sorry!)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*