Luchtakoestiek

“Van Soest kreeg dit toestel van de Genie van de Nederlandse Krijgsmacht ter beschikking. Hij stelde vast dat de lagering van het apparaat door zijn grote gewicht bij verandering van kaarthoek en/of elevatie zoveel lawaai maakte dat het waar te nemen vliegtuig tijdens zo’n hoekverandering slecht of niet werd gehoord. Een vliegtuig was daardoor moeilijk met het apparaat te volgen.”

Eerder vergeten te plaatsen: gehoorapparaten uit het Nederlandse leger. Ook wel: waar een klein land groot in was.

museumwaalsdorp.nl/akoestiek.html

(Via butdoesitfloat)

Het zeer zware luistertoestel van Goertz

Het eerste experimentele luistertoestel van het Meetgebouw gemonteerd op Goerz onderstel

Luistertoestel luchtwachtdienst

Experimenteel luistertoestel, voorzijde en luisterende bediener

museumwaalsdorp.nl/akoestiek.html

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*