SUPERFLEX @ Zeeuws Museum

Weet u het nog? Ongeveer een jaar geleden pakte het Zeeuws Museum flink uit met The Fringe Projects van Vibskov & Emenius.

Curator Christie Arends flikt het echter opnieuw! Ditmaal vroeg zij het Deense SUPERFLEX om eens lekker los te gaan op de Zeeuwse identiteit. Naar Vietnam zakte het eindeloos hippe collectief vervolgens af…

Nog te bezoeken t/m 28 maart 2010.

zeeuwsmuseum.nl/script/P_tentoonstellingen_detail.asp?eID=215&ERID=2

Foto’s: Anda van Riet

“SUPERFLEX maakte voor de tentoonstelling Porcelain Pirates een driedelige serie, gefilmd in Vietnam met een bijna geheel Vietnamese cast. Hiervoor zijn een aantal objecten uit de collectie van het Zeeuws Museum naar Vietnam vervoerd. De overige objecten in de film zijn props die lokaal gemaakt worden, onder meer in een porseleinfabriek.”

“Het collectief SUPERFLEX onderzoekt hiermee het gebruik van een historische gebeurtenis in een totaal andere omgeving en context en raakt daarmee aan thema’s als identiteit en authenticiteit. In het Zeeuws Museum presenteert SUPERFLEX een installatie bestaande uit de originele museale objecten, de in Vietnam gemaakte props en de televisieserie.”

vimeo.com/8349958

Nog te bezoeken t/m 28 maart 2010.

zeeuwsmuseum.nl/script/P_tentoonstellingen_detail.asp?eID=215&ERID=2

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*