Opening Alex van Warmerdam @ Stedelijk Museum Schiedam

‘Man met koffers’

De aankondiging zal niemand zijn ontgaan. Vanaf vandaag presenteert het Stedelijk Museum Schiedam ‘de eerste grote tentoonstelling van het multitalent Alex van Warmerdam‘.

stedelijkmuseumschiedam.nl/tentoonstellingen/warmerdam.htm

“Nieuwe ensceneringen van filmfragmenten, beelden uit theatervoorstellingen, affiches, foto’s en maquettes gaan samen met schilderijen, tekeningen, grafisch werk, teksten en ter plekke vervaardigde wandschilderingen. Vier monumentale zalen ontvouwen de gedachtewereld van de maker, vervuld van grimmige humor en absurdistische wendingen.”

Schetsen voor ‘De Jurk

Annet Malherbe en Isolde Hallensleben (in dé jurk)

“Na de korte film ‘De Stedeling’ maakte Van Warmerdam in 1986 zijn eerste speelfilm Abel, gevolgd door onder andere De Noorderlingen, Grimm, Ober en De Laatste Dagen van Emma Blank. Het zijn films die hun plaats hebben gevonden in de canon van de Nederlandse film en het collectieve geheugen van het publiek.”

Wandschildering

Museumwinkel

Curator Wilma Suto

Alex van Warmerdam signeert

Ook dat andere ultra-multitalent wil even aandacht. Ditmaal poogt Daan Samson zijn aankomende projectje in Stockholm te pousseren

Van Warmerdam blijft signeren…

Mees van Warmerdam (kunstzoon)

De tentoonstelling ‘Alex van Warmerdam – Schilderijen, film, theater’ is te bezoeken t/m 24 mei

stedelijkmuseumschiedam.nl/tentoonstellingen/warmerdam.htm

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*