Walden Affairs @ One Thoresby Street, Nottingham

Walden Affairs @ One Thoresby Street, Nottingham nog t/m 6 maart

Op uitnoding van curator Tom Godfrey stelde Walden Affairs een tentoonstelling samen waarbij het gegeven van verplaatsing en de daarmee samenhangende implicaties als uitgangspunten waren genomen.

waldenaffairs.nl/index.php?/future/walden-affairs–1-thoresby-street-nottingham/

(Een bericht van Joost Nieuwenburg)

advertentie(s)

Nottingham kent een kleine maar levendige kunstscene waarvan het gebouw One thoresbystreet een fraai voorbeeld is. Niet alleen zijn daar de studio’s te vinden van de Stand Assembly groep, ook zijn er een aantal smaakmakende initiatieven gehuisvest. De avond dat Walden Affairs daar opende was tergelijkertijd ook de publieke inauguratie van het hele gebouw.

Wellicht de meest bekende van de initiatieven is Moot Gallery die zich presenteerde met een nieuwe benadering van hun programma. Na een aantal jaren tentoonstellingen maken hebben ze de gallerie door middel van een groot barobject en andere attributen veranderd in een ruimte die de komende maanden plaats moet gaan bieden aan ephemere en event-like activiteiten waarin de keuken een rol van betekenis gaat spelen. Die avond werden er fraaie microbrewery producten als locale Pale ale, Nottingham Rock Bitter en Ciders geschonken en werd er verse pasta bereid.

Multi man Bruce Asbestos (de meneer in het midden) opende op de eerste verdieping de offline ‘Trade Gallery’ als aanvulling op de al langer bestaande online versie en toonde Artur Zmijewski’s ‘Them’.

Daarnaast presenteerde hij in het eveneens in het gebouw gesitueerde initiatief The Readingroom de publicatie‘An Endless Supply die deze maand door hem is samengesteld.

Al deze activiteiten zorgden voor een royale opkomst van een geinteresseerd publiek dat ook van buiten de stadsgrenzen kwam.

Links een werk van gerlach en koop: as if, photocopy without master (hoofdpostkantoor den haag), as if, photocopy without master (copyshop nabij one thoresbystreet). Rechts loopt Lina Leonore Morawetz van Kunsthalle Exnergasse Vienna

Op de zolderetage opende Walden Affairs met Rachel Bacon, Onno Dirker / Atelier Veldwerk, gerlach en koop, Anke Kuipers, Josh Mueller, Nishiko en Magdalena Pilko.

Rechtsvoor een andere gerlach en koop, ‘Ground’, gelijktijdig te zien bij 1646 in de tentoonstelling ‘Over spoken, monsters, flesgeesten en andere scheve verschijningen’.

Magdalena Pilko ‘Schattenfahrt’

Links en rechts: gerlach en koop ‘opschuiven’, met op de voorgrond een stukje Anke Kuipers. Midden achteraan: Onno Dirker / atelier veldwerk, ‘The Cultural Agenda of Baghdad’, geluidswerk en poster.

Rechts tekeningen van Rachel Bacon en de dame met hand is Yelena Popova.

Links Nishiko met ‘Record of Fact’ en rechts Rachel Bacon met ‘Currents’

Detail ‘Record of Fact’

Op de voorgrond Anke Kuipers met ‘Nine portraits of unknown people’ (Undeclared Baggage)

Josh Mueller met ‘La construction du ciel’

Daags na de opening kreeg de Haagsche afgevaardiging een rondleiding van local historian Chris Matthews, die inhakend op het al eerder genoemde thema van verplaatsing met veel detail sprak over de omgeving en bijzondere stukjes Nottingham liet zien die door zijn informatie nog meer tot leven kwamen. localhistoryandart.com,
internetcurtains.blogspot.com/

Walden Affairs @ One Thoresby Street, Nottingham nog t/m 6 maart

waldenaffairs.nl/index.php?/future/walden-affairs–1-thoresby-street-nottingham/

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*