About [Redactie] 8887 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

30 Comments

 1. Dit is wel een bijzonder lelijk gedrocht. Het zou zo maar kunnen dat die bewoners een keertje gelijk hebben.

 2. Inderdaad, wat een lelijk en slecht beeld is dat zeg!
  Wellicht is er enige opzet in het spel.
  Zo niet, dan zou Joep onderhand echt een keer moeten beginnen wat critici in te huren.

 3. * Zo niet, dan zou Joep onderhand echt een keer moeten beginnen wat critici in te huren.* Ik heb ook mooier gezien, maar zit er niet een commissie die een oordeel en een fiat geeft, aan hen de taak het werk te accepteren of niet.

 4. De Gemeente Middelburg heeft ambitieuze plannen voor het realiseren van een aantal nieuwe kunstwerken in de wijken van Middelburg. In de openbare ruimte moet vernieuwende kunst van hoge kwaliteit worden samengebracht met de sterke cultuurhistorische identiteit van de stad. De Stichting Beeldende Kunst Middelburg is verantwoordelijk voor de realisatie van het project, dat uitgevoerd wordt in overleg met de buurtbewoners, in samenwerking met Mothership.
  Bij de wijktafels zijn de wensen van de bewoners geïnventariseerd, maar ook reageerden er mensen per post en per e-mail. Bij de ideeën die op deze manier zijn verzameld, heeft de commissie Kunst in de Openbare Ruimte van Middelburg passende kunstenaars gezocht. Al hun schetsvoorstellen werden gepresenteerd tijdens twee tentoonstellingen in De Kabinetten van De Vleeshal, waarna de bewoners hun stem konden uitbrengen, middels huis aan huis verspreidde stembiljetten.

  uit de stemming in de wijk is in deze wijk de ‘ontknopping’ van atelier van Lieshout gekomen. Alleen de kleur is anders dan de wijk had verwacht. Ze hadden de boom graag groen gehad.

  bron: http://vleeshal.nl/nl/kunst-in-de-stad/kunst-in-de-wijken

 5. democratischer kan haast niet! zelfs per email en post heeft men hun ideeen kenbaar kunnen maken! en dan krijg je zo’n boomding in oranje in je plantsoentje..haha
  en waarom is zo’n commissie eigenlijk niet verkiesbaar, of in iedergeval openbaar. het zijn toch juist díe mensen die de keuze maken voor de ene danwel de andere kunstenaar, locatie en blob?

  dat joep-ding is natuurljk gewoon de echo van hoe dit soort zaken tot stand komen, in een geinig kleurtje.

  nogsteeds de jaren 90 (..’70, ’50 vult u maar in)

 6. Joep van Lieshout is een beetje geinspireerd door Franz West. Niks mis met Franz West, maar 1 Franz West is wel genoeg.

 7. én god zag dat het goed was, kunnen we nu dan met z’n allen (middelburgers incluis) weer rustig slapen.

 8. Tijdens de opening was er overigens niks van protest te horen of zien, waarschijnlijk een enkeling die de dag ervoor een petitie wou opstarten. Wel was duidelijk te merken dat er ondanks een zichtbaar openbaar protest, de regionale media zijn best deed om een jolig en eenzijdig bericht te creëren. Joep was zelf zeer tevreden over de samenwerking en sprak van ‘lichtte bevalling’. Een zwaardere had hij bijvoorbeeld in Rotterdam (ambtenaren die zich gepasseerd voelden werkten tegen, dat soort kinderachtige dingen, veel glijmiddel nodig). Een heerlijk oranje aftands ding is het en hoort het te zijn, bij ons in de tuin is er altijd plaats voor zulks. Volgende keer maar weer een ontleedde kut.

 9. haha
  “De kunstenaar heeft een zekere vrijheid, maar daar zijn grenzen aan. Je moet je wel aan je woord houden.”

  groen had ie gezegd, groen

 10. –>
  Wat heeft dit gekost ?
  jan – 17-04-2010 | 10:41

  # máár natuurlijk, die kon niet uitblijven #

 11. cees | 21-04 9:17
  –>
  Wat heeft dit gekost ?
  jan – 17-04-2010 | 10:41

  Anno 2010 vind ik dit geen gekke vraag, jij wel?

 12. irrelevant, men stelde een budget vast, ging akkoord met de voorstellen, dan moet je niet achteraf gaan zeuren. Wanneer we persoonlijke smaak aan budgetten koppelen ligt het land stil.

 13. Staan er wel meer tussen die niet konden uitblijven. (Linkse hobby, profiteurs, Van Gogh etc etc. Altijd weer dezelfe reeks platitudes. )

  Maar erm “Het lijkt een schoolproject, gemaakt van papier-maché .” Zo onbeholpen oogt het idd wel op de fotos. Denk ik eigenlijk wel vaker bij de pupkes van AVL.

 14. het prinsiep is identiek natuurlijk, het papier vervangen door glasvezelmatjes. En zo kinderlijk éénvoudig kán kunst soms zijn toch?

 15. 1 Franz West is genoeg? D’r zal nooit een tweede zijn, wel?

  Dat Joep er goed naar heeft gekeken is duidelijk. Maar wel een beetje dom. Naast West is van Lieshout duidelijk de Beeldend Analfabeet (die ik hem toch al vond)

 16. @rt: Ik ook en Joep is zeer wel ingevoerd in de kunsthistorie en de hedendaagse kunst, bezit een eigen visie en is derhalve geen beeldend analfabeet. Dus waarop baseer je je conclusie?

 17. prachtig beeld met papiermache uitstraling , niks mis mee ,en zo zie je maar over smaak valt te twisten
  en wat het kost , ach vraag je liever af wat de beveiliging van een voetbalwedstrijd of een kilometer snelweg kost ,dan vallen de kosten van een publiek kunstwerk ineens heel erg mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*