gerlach en koop @ 1646

Veel lege wand bij gerlach en koop. De kunst vindt quasi-toevallig zijn plaats. Maar alles blijkt doordacht – hoewel het helpt als je hun denktrant kent.

enter1646.com/projects/en-gerlach-en-koop

Het lijken twee verdwaalde pakken laserprintpapier.

Identiek… maar bij nadere beschouwing is het rechter pak iets hoger en ‘voel’ je een verschil.  De begeleidende folder verklaart: de rechter verpakking is niet origineel maar ge(laserprint?)kopieerd.

Ook de tweede ruimte lijkt onheilspellend leeg.

Op drie dingen aan de muur na.

Een combinatie van fragmenten van een boek van Warhol waar twee pagina’s

beginnen met ‘problems’. Opzet of toeval?

gerlach en koop gaan er bloedserieus op in.

Enkele dingen op de vloer, zoals Onopzettelijke sculptuur.  Een toevallige ingreep kan grote beeldende consequenties hebben.

Herhaalde hoek, 2010, betonmultiplex, wandprofiel, beits.

Een even verder, quasi-achteloos op de grond: drie schoenveters en restmateriaal. Het laatste lijkt afkomstig van de betonmultiplex van de Herhaalde hoek: was de plaat niet juist of lag het aan de ruimte? En vooraan, een identiek wandprofiel, nu tot sculptuur hernoemd omdat het gevuld werd met gips.

Een gat in de wand: Economie, 2007: plug in plug in plug.

Verspreiding, 2010. Een half vel waterproof schuurpapier gebruikt om de muntzijde (rechts) van een 1-euromunt onleesbaar te maken en de andere helft die gebruikt is voor de kopzijde (links).

gerlach en koop worden bestormd met vragen: welke muziek kan hebben gezeten in gevonden, ongespecificeerde en lege hoezen?

En gerlach en koop: nog tot 5 juni.

enter1646.com/projects/en-gerlach-en-koop

10 Comments

  1. Volgens mij was GJ er bij daglicht, dat maakt wel uit! Vooral bij het fotograferen van b.v. economie, alhoewel ik toen ik dat deed aan mijn tweede biertje bezig was: dat kan twee kanten op werken. Opnieuw een erg goede tentoonstelling in 1646.
    Kom overigens zeker eens naar Den Haag Dolf, morgen bijv. voor het bunkerproject van West!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*