Harvey Pekar overleden

Foto uit een uitgebreid artikel in NYCgraphicnovelists.com (must read)

Vandaag (maandag 12 juli) overleden in zijn woonplaats Cleveland, Harvey Pekar, de autobiografische stripheld die z’n leven liet tekenen door een aantal van de beste tekenaars uit de Amerikaanse strip underground (waaronder Crumb). Door de film American Splendor werd hij bekend bij een nieuw publiek. Een prachtig interview van februari dit jaar bij The Zeitgeisty Report (nog zo’n must read!).

Cleveland comic-book legend Harvey Pekar dead at age 70

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

  1. Uit de NYT:

    “The cantankerous Mr. Pekar, who published the first 15 issues of “American Splendor” himself, became a regular on “Late Night With David Letterman” for two years in the late 1980s, until he went on a memorable tirade against General Electric, the parent company of NBC, and was dropped for several years from the show’s guest list.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*