3de Sinop Biennale (Turkije)

Sinop is een mooie stad op een schiereiland aan de zwarte zee

Sinopale is een van 8(!!!) jawel 8 biennale’s die dit jaar in Turkije plaatsvinden en onderscheid zich van andere door het feit dat het merendeel van de geexposeerde werken ter plekke worden gemaakt en een relatie met de stad hebben.

sinopale.org

hurriyetdailynews.com/n.php?n=sinop-biennial-brings-contemporary-art-to-black-sea-2010-08-12

In het kader van de thema ‘Hidden Memories – Lost Traces’ werden internationale en nationale kunstenaars uitgenodigd werk te produceren in een week, liefst met betrokkenheid van de locale bevolking (ongeveer 40.000 inwoners).

Curator Melih Gorgun verwelkomt iedereen.

Onder temperaturen van 40 graden en lucht vochtigheid 87% heb met verwondering gekeken naar een stuk of 7 collega’s uit allerlei landen die met een opmerkelijke drift hun werk af probeerden te krijgen. Het eindeloos wachten op informatie, assistentie of electriciteit ed. speelde de hoofdrol in deze week. Ik geloof dat het thema ‘tijd’ heel geschikt zou zijn voor Sinopale 4

Sıtkı Kösemen

Jelena Vasiljev

‘wasting sleep in dreams’ van Joel Andrianomearisoa

‘Hosgeldiniz’ een installatie van Els vanden Meersch

Anne Metzen

Ludwig Kittinger

Maria Papadimitriu

‘Growing Memories’ Maria Ikonomopoulou

Ronan McCrea?

Opening

Nog tot 4 september.

sinopale.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*