Tjap Kembang bier

Bij Pink Tentacle een prachtige verzameling reclameposters van de Japanse drank- en sigarettenindustrie uit de periode 1894-1954 met onder andere bovenstaand juweeltje bestemd voor de Indonesische markt (Sakura Beer export label, 1912-1916).

PinkTentacle.com/2010/09/addictive-ads-1894-1954/

“Defense for country, tobacco for society” (South Kyoto Tobacco Sellers’ Union), 1937.

Message from Japan Monopoly Corporation, 1954.

Peacock Cigarettes, 1902. (De Vliegende Hollander kan wel inpakken.)

PinkTentacle.com/2010/09/addictive-ads-1894-1954/

About Niels Post 3616 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*