About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

43 Comments

 1. Behalve als het idee is om het ding later in de fik te zetten. Ik gok op het Front Tegen Rotondekunst.

 2. Illegaal geplaatst piepschuime/epoxie- beeld daar weet vast het SIR meer van..
  Wellicht weet Abel Heikamp er meer van hij plaatste in Den Bosch ook al eens een illegaal beeld, die volgens mij nog steeds staat.. ( http://www.actingforward.org/main.html )
  Kunstenaars vinden nieuwe tactieken, subsidies zijn echt niet meer nodig!
  Ik vind het een geniaal beeld, alles zit er lekker vet in!
  Nu al het beste beeld in de openbare ruimte 2010?

 3. “Death By Hamburger” van David Lachapelle.*

  (*Alleen net effe iets anders).

 4. Als hond-uitlater op deze bewuste zone stem ik in om te helpen met het fikkie. Niet te doen wat een toestand.

 5. Ik kwam er in aanraking mee als rotonde-automobilist, en met een ‘WTF’ moest ik vooral opletten dat ik geen fietser omver reed. Overgebleven van een carnavalswagen?

 6. Nieuwsgier benodigde een nadere inspectie: het ding is van piepschuim, lijkt niet erg stormvast. Behalve de linkervoet geen verdere schade.

 7. @ Arno van Roosmalen: Geen idee, zal op weg naar huis vanavond even kijken. U denkt aan Iphone danwel andere guerilla marketing?

 8. Ik denk traditionele ‘studentenvereniging jat beeld’ actie. Voor de Iphone lijkt het me geen reclame.

 9. Oh, nou begrijp ik hem.
  Hoewel.. piepschuimen vrouwmonster in grotesk gekleurd badpak doet denken aan wijdbenige dame in panty met iphone?

 10. Dat valt nog net binnen de marge van de grap Eelco. Enige ruimte in de vormassociatie is geboden. Of misschien deel je niet de zelfde fetisjen als Arno.

 11. De dame is er vanacht afgewaaid/afgeduwd. Hamburger staat nog wel op z’n plek, mevrouw ligt voorover in het gras. Helaas mijn camera niet bij me maar een cameraploeg stond Hans Kleinjan al te interviewen. Vanavond op TV Rijnmond?

 12. Ah, it’s a new direction in Hester’s oeuvre? The ‘falling from food’-period.
  Iets voor Stroom’s Foodprint-programma?

 13. Volgens mijn dochter van de vader van haar vriendinnetje inderdaad Hans Kleinjan.

 14. Fantastisch om te zien dat zo’n schijnbaar eenvoudige kunstzinnige ingreep zoveel los maakt.

  Hulde voor het spektakel in de marge!

  Van Arno van Roosmalen tot aan TV Rijnmond, op naar de 50 reacties!

 15. De ochtend dat ze omgewaaid danwel omgeduwd voorover lag fietste ik door de Blijdorp tunnel en hoorde ik de scholieren voor me uitroepen dat de dikke vrouw eraf lag. Toen ik later die dag er een fotootje van klikte sprak een vrouw me aan die het zo jammer vond dat ze nu al kapot was. In de dagen dat het beeld er gestaan heeft hoorde je, elke keer als je er in de buurt kwam, mensen erover praten. Zoveel betrokkenheid bij een beeld op straat zie je heel zelden en dat zou het zoals Florentijn al zei wel eens tot het “beste beeld in de openbare ruimte 2010” kunnen maken.

Comments are closed.