Pablo Picasso / Schilder

Le Déjeuner sur l’herbe d’après Manet, 27 février 1960 1929 (Link)

We kennen Picasso van de tong met een blik ananas en natuurlijk van de Citroën. Er zijn veel lelijke Picasso’s. Wat is de lelijkste?

Whatspace is enthousiast en fileert de schilder in woord en beeld:

“Picasso is Donald Duck kunst […] Het is niet om aan te zien, anders, ridicuul en sinds de werken met brocante lijsten in musea hangen wordt het helemaal triest en daardoor nog onaardser.” (*)

whatspace.nl/nieuws/pablo-picasso.html

(* Helemaal lezen.)

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Dank jongens, laat het duidelijk zijn dat we lelijkheid het grootste goed vinden. Picasso is het hoogst haalbare, mocht je met dit soort kracht termen willen spreken. Decennia na dato zijn z’n werken nog steeds niet te evenaren: De Kooning probeerde het en het werd abstractie, Pollock begon er op zijn beurt aan en veranderde in drips, en Bacon deed een poging en transformeerde het in serieuze horror. Picasso is een hele grote.

  2. toevallig vorige week herlezen , grappig ook om een aantal uitspraken van rob van koningsbrugge terug te lezen in roman-vorm

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*