Schoenenreus strijkt neer in roemrucht kunstenaarsinitiatief Het Wilde Weten

“Naast sport, fashion en muziek, vormt kunst ook een belangrijke inspiratiebron voor Converse. Creativiteit loopt hier ales een rode draad doorheen. Daarom dragen we talentvolle en creatieve artiesten en kunstenaars een warm hart toe.”

converse.nl/new/glamcult.html

Uitgeput van het vele schilderen

Marcha

Anouk

Gerben

Esther

Deze modellen hebben er weinig schik in.

Online digitaal:
issuu.com/converse/docs/hetwildeweten

Bonusafbeelding, niets van doen met het tijdschrift van de schoenenreus, wel met Het Wilde Weten:

About Jeroen Bosch 4732 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

19 Comments

 1. wauw! een jonge Jimi Hendrix doet een Erik van Lieshout…’could be a black thing’
  En Jongeleen kletst 16 jarige meisjes helemaal suf (photo 2)

  roemrucht verleden van Het Wilde Weten-Les 33 indeed!

 2. Wat heerlijk dat heer Bosch weer ‘thuis’ is!
  Dit juweeltje had anders nooit Trendbeheer gehaald.

  Boekjes zijn nog voor noppes, nada, nakkes af te halen in HWW. Volop voorraad, kan gesigneerd, je krijgt er geen schoenen bij…

 3. In het kader van ” leuk voor je portfolio” of werd er naast de corporate flirt met de kunst ook in harde valuta waardering uitgesproken voor de kunstenaars in kwestie / HWW?

  Loopt nu iedereen in HWW met piepend nieuwe allstars door de gangen?

 4. > Loopt nu iedereen in HWW met piepend nieuwe allstars door de gangen?

  Nee de insteek was meen ik mij te herinneren duizend schoenen voor daklozen. Of daar iets van is gekomen en/of hoe weet ik niet. Maar in stilte goed doen is niets voor een schoenenreus me dunkt.

 5. Duizend schoenen voor daklozen?

  Prima deal voor de schoenenreus. Kostprijs van een paar allstars is waarschijnlijk twee euro vijfennegentig. Schenken aan goede doel is ‘belastingaftrekbaar’ of ten minste bedrijfskosten/afschrijving. Werkelijke kosten waarschijnlijk 1 piek per paar schoenen.

  Volgende keer keiharde valuta of niet doen.

 6. Tweehonderdvijftig paar nieuwe schoenen was toen mijn voorwaarde. Leek mij een redelijke vergoeding voor deze dienst, en marketingtechnisch gezien zou het slim en sympathiek zijn als zij dit konden realiseren. Helaas was dit voor Converse NL niet mogelijk.
  Maar, toevallig heb ik zojuist een bericht ontvangen dat zij akkoord gaan met doneren van kleding. Super! Ben zeer benieuwd naar de inhoud van de zak(ken) en hoop dat ze rekening houden met de wintermaanden.

 7. En die zak kleren van Sinterconverse is dan voor de kunstenaars of toch voor de daklozen? Of zit er een kat in die zak?

 8. @ E.Rosie | 13-12 20:16
  “Of zit er een kat in die zak?”

  Probeer jij mij uit de tent te lokken?
  Wist je trouwens dat Converse inmiddels van Nike is?
  Ik weet niet of ik daar m’n naam aan vast zou willen koppelen.

 9. @ E.Rosie | 13-12 20:16

  Voor een daklozenopvang in Rotterdam. En als je als kunstenaar door omstandigheden dakloos bent geraakt mag je ook een graai uit de zak doen.
  Ik hoop alsnog op een x-aantal sneakers. Wellicht is er nog meer goodwill bij Converse….

 10. @M.v.d.H

  Ik denk dat die omstandigheden om de hoek loeren met zo’n houding.

  Converse/Nike is een miljardenbedrijf die zonder enig probleem 1000 paar schoenen zouden moeten kunnen missen, jou 5 paar zouden moeten kunnen opsturen en je zouden moeten kunnen betalen voor je medewerking.

  Uiteindelijk is de ‘geloofwaardigheid’ als undergroundmerk die zij aan jouw medewerking ontlenen groter dan de waarde (naamsbekendheid, portfoliodingetje) voor jou als serieuze kunstenaar. Daar moet wat tegenover staan.

  Neemt niet weg dat je medewerking tbv een goed doel een hele sympathieke geste is.

 11. Zo worden kunstenaars natuurlijk net zo dakloos op de lange termijn. Met of zonder schoenen.

  Win-win situatie niks mis mee, maar goede bedoelingen en corporate beeldvorming zijn twee verschillende dingen lijkt me.

  Deden de modellen in het krantje het ook voor niks? De ontwerper? Fotograaf? De redactie?

  Kunst (en kunstenaars) zijn zo natuurlijk niks anders dan goedkope smeerolie in de corporate machine. Wat heeft dat met goodwill te maken?
  Zonder subsidie en zonder dat besef gaat het nog lastig worden de komende jaren.

 12. tjongejonge, lijkt dat hww toch niet goed heeft op zitten letten de afgelopen jaren,noch van ds z’n projecten opgestoken, zo lijkt het dan.
  zoiets doe je voor converse toch niet voor noppes en een hand vol schoenen! LOL

 13. B-Boys ben al tijden loos, dkreeg 20 parta
  fles ink van die tjakken, geen baken,schiet jz met een blackatoly, dus smeren die machine m veel goedkope olie en chicks je werk laten verkrachten aub. moete ze mij niet voor betalen, integendeel, under uw groundjong.Lege dozen is goed,komende jaren kunnen me rukken.werkelijk.

 14. voor mij was het commerciele aspect en dat het hier gaat om een groot concern ook een reden om hier vooral niet aan mee te doen. Om je cv hoef je het niet te doen, integendeel. Dus ik ben blij met jullie feedback. Anderzijds, leek het mij interessant om te zien wat er gebeurt als je buiten je eigen kaders treedt.

  Ik verwacht nu grote zakken vol met vlotte sneakers en dikke sportieve winterjassen etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*